ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
S'inaugura l'exposició El Maresme en la línia del temps de la Guerra de Successió (1702 - 1714)
Divendres 21 de novembre
PUBLICAT Dimarts, 18.11.2014
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Cartell Exposició 1702 - 1714Aquest divendres, 21 de novembre, a les 20.00 hores, la Sala cultural Ramon de Capmany acollirà la inauguració de l'exposició El Maresme en la línia del temps de la Guerra de Successió (1702 - 1714). Es tracta del projecte itinerant que va néixer després que es constituís la Comissió Maresme Commemoració 1713 - 1714, comissió formada per vint-i-tres ajuntaments, entre ells el de Canet i l'arxiu comarcal.

Aquesta exposició recull una selecció de documents sobre el Maresme que s'han anat ubicant en la línia general del temps de la Guerra de Successió. Els arxius locals, malauradament, conserven poca documentació d'aquella època. Per això l'opció d'agutinar-ho i exposar-ho de forma conjunta ha estat molt ben rebuda. L'aportació de documents dels divuit municipis, que configuren aquesta exposició dedicada al Tricentenari al Maresme ha mostrat uns resultats sorprenents. Entre d'altres motius perquè hi ha manuscrits inèdits, perquè se n'han aconseguit de cada any entre el 1700 i el 1714 i perquè hi ha documents especialment curiosos, com els que fan referència a les instruccions al síndic assistent a Corts, les monedes de la seca de Barcelona i el pesquí conservat a Calella en suport de Carles III. Però el més rellevant de l'exposició és que aquest conjunt de documents aporten una visió des de l'òptica de la microhistòria, una història feta entre tots.

L'exposició es podrà veure a la Sala Ramon de Capmany fins al 30 de novembre. A la inauguració de divendres hi assistiran el regidor de Cultura, Pere Xirau, la consellera de Cultura del Consell Comarcal i regidora de l'Ajuntament de Canet, Blanca Arbell, així com l'arxivera comarcal Rosa Almuzara i l'arxivera de l'Arxiu municipal Iolanda Serrano.

Aquí us deixem un breu reportatge en imatges de la inauguració:

^