ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Canet exporta patrimoni en exposicions d'abast internacional
PUBLICAT Dimarts, 14.10.2014
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

imatge cartell Art NouveauAquest dimecres s'inaugura, a l'edifici Disseny Hub de Barcelona, l'exposició Naturaleses de l'Art Nouveau. Canet de Mar n'és una de les poblacions convidades, ja que els hem cedit la reproducció de les plaques de vidre que han format part de l'exposició Empremtes, que recentment heu pogut veure a la Casa museu Lluís Domènech i Montaner. En concret, són 19 plaques amb motius florals, que ara formen part de la mostra itinerant Naturaleses de l'Art Nouveau, dins el projecte Art Nouveau i Ecologia organitzat per l'associació Réseau Art Nouveau Network amb el suport del programa Cultura 2017-2013 de la Comunitat Econòmica Europea.

La mostra, comissariada per la professora d'Història de l'Art de la Universitat de Barcelona, dra. Teresa M. Sala, és centre en la natura com una de les principals fonts d'inspiració dels creadors de l'Art Nouveau. La doctora Sala va participar activament a l'exposició Empremtes de la Casa museu.

El Réseau Art Nouveau Network és una associació internacional sense ànim de lucre formada per 22 ciutats europees que té com a objectiu la promoció d'activitats científiques i pedagògiques per a la difusió del patrimoni modernista.

Aquesta cessió s'afegeix a la que també hem fet per a l'exposició Maniobra de Perejaume, que aquests dies es pot veure al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). En aquesta ocasió la cessió ha estat el croquis de la muntanya del Canigó que Jacint Verdaguer va enviar a Domènech i Montaner.

Informació addicional al blog de l'historiador de l'art Vicente de la Fuente:  Del Modernismo

^