ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Agenda
Dissabte
27.09.2014
21:30h
 
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicAfegir l'acte al vostre calendari
Ruta teatralitzada Lluís Domènech i Montaner
Jornades Europees de Patrimoni 2014
Lloc
Davant de la Casa Roura (Riera Sant Domènec)
Durada
120 minuts
Organitza
Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner
Preu
Gratuït (Cal inscripció prèvia enviant un correu a lluisdomenechmontaner@gmail.com)

La I Ruta teatralitzada Lluís Domènech i Montaner per Canet és un projecte del Centre d'Estudis Lluís Domènech i Montaner que pretén acostar els edificis de l'arquitecte al públic general de manera entretinguda i divertida.

Lluís Domènech i Montaner (1849-1923) és un personatge cabdal per a Canet de Mar, on hi va deixar un important llegat modernista. El Centre d´Estudis Lluís Domènech i Montaner, en un intent de seguir dignificant l´empremta arquitectònica de Domènech, inicia enguany una primera Ruta teatralitzada sobre el personatge.
Un projecte lúdic, gratuït i obert a tothom, que ens permetrà recuperar l´ambient d´entre segles que va viure l´arquitecte.

L´activitat forma part de les Jornades Europees de Patrimoni.

Punt 1: Casa Roura

La Casa Roura (1891-1892) va ser un encàrrec de Paquita Roura i Carnesoltes, germana de la dona de Domènech. Paquita Roura ens explicarà el passat burgès de la casa d´estiueig i diferents anècdotes de la seva construcció.

Punt 2:  Ateneu de Canet de Mar

L'Ateneu de Canet de Mar (1884-1885) és la primera obra arquitectònica de Domènech a Canet. L´edifici va ser la seu del Partido Liberal i posteriorment de la Lliga Regionalista. Uns quants socis de l´entitat ens explicaran, des del balcó, la història de l´edifici i les aferrissades lluites polítiques del Canet de finals de segle XIX.

Punt 3 i 4: Masia Rocosa i Casa Domènech

Ens endinsarem en l´arquitectura més íntima domenequiana on serem rebuts per Lluís Domènech i Montaner. La Masia Rocosa és el seu taller de treball i, la Casa Domènech (1918-1919), la residència d´estiueig de la família. En aquests espais Domènech recordarà les llargues temporades de descans que va passar al poble.

La Ruta acabarà amb una visita a la Casa museu Lluís Domènech i Montaner.

^