ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Agenda
Divendres
25.04.2014
20:30h
 
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicAfegir l'acte al vostre calendari
Presentació de l'obra: Els Setze Jutges amb els seus autors
L´acte inclou una actuació musical de Mireia i Pol del grup Estrip amb tres cançons de l´època
Lloc
Biblioteca
Organitza
Plataforma per la Llengua Canet de Mar - l'ONG del català
Preu
Gratuït
Tipus d'acte
Literatura

Presentació: Els 16 jutgesUna crònica viscuda, amb fotografies i documents inèdits, en el 50è aniversari d´Els Setze Jutges.

Amb la tendresa i la ironia que caracteritzaven Els Setze Jutges, aquesta crònica n´explica l´evolució des de l´idealisme amateur inicial fins al fenomen de masses que va ser la Nova Cançó. Amb un acompanyant gràfic excepcional i testimonis en directe a partir d´entrevistes i de documents de l´època, el llibre inclou la història del grup, les anècdotes més memorables i les dades biogràfiques i discogràfiques de cadascun dels Jutges (entre els quals reconeixerem uns joveníssims Joan Manuel Serrat, Lluís Llach o Maria del Mar Bonet).

El catàleg més complet d´una de les icones més estimades de la represa de la cultura catalana als anys seixanta, que farà recordar vivències a molts lectors.

Tres són els autors de l´obra: David Ferrer, Joan Manuel Escrihuela i Fermí Puig. Ha estat publicada per Viena Edicions i promoguda per la Institució Cultural del CIC (Fundació Privada). Compta amb pròlegs de Jordi García-Soler i Maria Amèlia Pedrerol.

David Ferrer (Barcelona, 1976) és escriptor i professor a l´ICCIC, on va comissariar, juntament amb Fermí Puig, l´exposició sobre Els Setze Jutges promoguda per aquesta institució. Va ser redactor del Diccionari del cinema a Catalunya, d´Enciclopèdia Catalana. Ha escrit articles sobre cinema clàssic i té en preparació un llibre sobre el director i productor cinematogràfic Juli Coll. És l'autor dels capítols històrics d´aquest volum.

Joan Manuel Escrihuela (Barcelona, 1957) és dissenyador i escriptor, especialitzat en el món de la cançó i del rock. Col·labora en publicacions periòdiques i ha escrit monografies sobre cantants i grups diversos (des dels Beatles fins a Marc Bolan, passant per Elton John, David Bowie, Paul McCartney i Joan Manuel Serrat). És l´autor dels dibuixos del llibre i de les biografies dels Jutges.

Fermí Puig (Barcelona, 1959) és documentalista i conservador del que es considera l´arxiu més complet sobre la cançó popular catalana dels darrers cinquanta anys. Col·laborador en llibres, reedicions, exposicions i articles de premsa, el 2010 publicà Els 60 canten en català. S´ha encarregat de la documentació del volum que presentem i del capítol «Discos, cançons i recitals».

Durant la presentació el grup Estrip amb Mireia i Pol, veu i guitarra acústica respectivament, interpretaran els temes: A cavall del vent, d´en Lluís Llach (1972), El vent, d´en Raimon (1959) i Cançó del noi dels cabells llargs, d´Els Tres Tambors (1966).

^