ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Per Setmana Santa podem veure el Saló dels rebutjats a la Sala d'exposicions
PUBLICAT Divendres, 18.03.2016
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Exposició El saló dels rebutjats - març 2016Del 22 al 28 de març, la Sala cultural Ramon de Capmany ofereix l'exposició El Saló dels Rebutjats, una presentació conjunta dels treballs realitzats per 4 joves estudiants d'il·lustració. Els autors són Marc Sisquella, Pau Pujades, Moris de la Varga i Adrià Munells.

Aquesta no serà una exposició estàtica, ja que els visitants podran veure i remenar els seus treballs des de l'inici del Batxillerat artístic fins ara. Amb el títol El Saló dels rebutjats volen rememorar els fets ocorreguts a París el 1863. L’acadèmia de Belles Arts de París va celebrar entre el 1748 i el 1890 l’esdeveniment artístic anual o bianual més important del món. Aquests esdeveniment, el 1863 va ser patrocinat pel govern francès. Aquell any els artistes van protestar perquè el jurat del Saló havia rebutjat més de 3.000 obres, molt més del normal. Aquest artistes només se’ls permetia exposar les seves obres en un annex al Saló oficial. Entre aquestes obres rebutjades hi havia pintures tan famoses com les del pintor Èdouard Manet  i James McNeill, que foren cèlebres  pintors i iniciadors de l’impressionisme.

Animats per Manet, els impressionistes van exposar les seves obres amb èxit fora del Saló a partir de 1874. Es van organitzar altres Salons des Rebutjats a París a 1874, 1875, i 1886, moment en què el prestigi i la influència del Saló de París havia decaigut.

Amb aquest nom és vol reivindicar l'art fora dels cercles de prestigi i ressò mediàtic i ensenyar que hi ha molta qualitat artística que no arriba al gran públic com ho hauria de fer.

^