ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Comença la redacció del projecte de recuperació de l'Odèon
PUBLICAT Divendres, 31.01.2014
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Plaça Colomer - gener 2013Aquest final de gener s'ha signat el contracte per a la realització del projecte museogràfic, el projecte d'obra i també per a la direcció facultativa i la coordinació de seguretat i salut de les obres de recuperació de l'Odèon i el seu entorn com a recurs turístic. L'adjudicatari d'aquest contracte, que ascendeix a 29.206 €, és l'empresa Guitart Arquitectura i Associats SLP.  La previsió és que abans de dos mesos ja estigui el projecte redactat i a punt per a la seva aprovació.

Al Viure Canet del mes de setembre, publicàvem la notícia que la Unió Europea havia atorgat una subvenció FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional), per a lOdèon. La Junta de Govern Local va fer l'acceptació formal aquest ajut en una de les sessions del mes de juliol. Es tracta d'un cofinançament que ens aportarà 152.825 euros per destinar al projecte de recuperació de l'Odèon i el seu entorn que en costa un total de 305.650. La resta de finançament és a càrrec de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural de la Generalitat (20.000 €), el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat (81.422 €) i l'Ajuntament, que hi destinarà 51.400 euros del pressupost del 2014.

El projecte de recuperació de l'Odèon i el seu entorn es farà d'acord amb les possibilitats actuals. Som conscients que, ara com ara, no és possible dur a terme el projecte com estava plantejat els darrers anys, a causa de l'elevat cost econòmic que suposa. Per això s'ha sol·licitat l'ajut per deixar l'espai en condicions i recuperar-lo perquè sigui un recurs més d'atracció turística del municipi. Es pretén que aquesta zona, que recordem és al centre del municipi, deixi d'estar tancada i sense opcions d'utilització.

El que s'hi farà és arranjar l'emplaçament i el mateix edifici per instal·lar-hi una museïtzació de nous continguts patrimonials i una exposició permanent de la història de l'Odèon, perquè explicar l'Odèon vol dir parlar de la primera cooperativa de consum de l'Estat espanyol, de l'arquitecte Rafael Masó, de La Trinca, de les Sis Hores de Cançó i del naixement de la companyia de teatre Comediants.

Al gener de l'any passat, ja es va dur a terme una part de l'obra, que és l'accessibilitat de la plaça Colomer i l'obertura del carrer Comunidor, en aquella ocasió gràcies a la subvenció de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural.

^