Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dimarts, 25.07.2023

Els fets han passat aquest dilluns a la tarda en un tren al seu pas per Canet. Un home, que es trobava sota l'efecte de diverses substàncies, va arrencar dos martells de seguretat del tren, la qual cosa va espantar els viatgers, que van aturar el comboi i alguns d'ells van saltar a l'exterior. La Policia Local de Canet primer i després també la de Sant Pol i els Mossos d'Esquadra hi van intervenir i van detenir l'home, que ja havia estat retingut per un controlador d'accés del tren. Es descarta cap vinculació terrorista i es tracta d'un fet aïllat. 


Aquest dilluns 24 de juliol, sobre les 20.30 hores, la Policia Local va rebre diverses trucades per alertar d’un incident a l’interior d’un comboi de tren, que es va aturar al mig de les vies, a l’alçada de l’av. Maresme de Canet de Mar.

Segons les primeres informacions es tractava d’una persona que hauria fet servir una arma de foc i que havia efectuat diversos trets a l’interior del tren.

Quan la patrulla de la Policia Local de Canet de Mar va arribar al lloc de l’incident, hi havia una persona retinguda per un controlador d’accés, com a autor de l’incident a l’interior del tren. Aquesta persona no portava cap arma de foc, sinó 2 martells trenca vidres de l’interior del tren, que hauria tret de les seves caixes. Es van afegir a la intervenció policial agents de Mossos d’Esquadra i de Policia Local de Sant Pol de Mar.

Alguns viatgers del tren van pensar que s’havien produït trets a l’interior del comboi i, moguts pel pànic, van aturar-lo enmig de les vies. Van saltar per salvar la seva integritat, des d’una alçada d’un metre i amb pedres a sota, fet que va produir que hi haguessin 3 persones ferides, i molta gent amb nervis. Aquestes persones van ser ateses per tècnics sanitaris del SEM.

L'autor dels fets va ser detingut per desordres públics, danys i amenaces, i es va custodiar.

En cap moment es va fer servir una arma de foc, i per tant no hi va haver trets. Sí cops de martell en ferro i vidres que es van trencar, motiu pel qual el tren va quedar fora de servei, i es va fer arribar a l’estació de Canet de Mar, per tal de traslladar als usuaris en autobús a la seva destinació final.

Des de la Policia Local s'ha consultat amb els Mosos d'Esquadra la situació del detingut i és una persona amb diversos antecedents policials, però no té cap relació amb el terrorisme. Es tracta doncs d'un fet aïllat, d'una sola persona que estava sota els efectes d’algunes substàncies i tenia un comportament agressiu.