Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dimecres, 15.11.2017

semàfor vermell imatge webAquest novembre s'estan instal·lant els dispositius que permetran detectar els conductors que no respectin els semàfors en fase vermella a dos punts del municipi on hi ha aquesta regulació del trànsit. L'Ajuntament ha detectat molts conductors que no respecten aquesta senyalització, la qual cosa ha provocat accidents en més d'una ocasió, com els tres atropellaments ocorreguts el darrer any davant l'estació de tren.

Per aquest motiu, s'ha licitat la instal·lació d'un sistema d'enregistrament òptic de control de pas de vehicles i infraccions de semàfor. El sistema es troba en fase d’instal·lació. La previsió és que l'1 de desembre comencin a funcionar però es realitzaran proves durant un mes. El funcionament efectiu del sistema està previst per l'1 de gener.

L'enregistrament òptic comprovarà totes les matrícules que circulin per aquest tram, la qual cosa farà possible detectar si el vehicle consta en alguna base de dades policial per algun tipus de delicte o infracció. Aquesta lectura quedarà esborrada al cap de 30 dies, mantenint-se només la xifra de vehicles que hi han passat. Només es guardaran les imatges dels vehicles sancionats.

El sistema, conegut com a "foto rojo", només s'activa quan el semàfor està en vermell, en cap cas abans. Això assegura que els vehicles fotografiats i gravats en vídeo són només els que se salten el semàfor en vermell. La sanció per aquesta infracció és de 200 euros i pèrdua de 4 punts del permís de conducció.

Els dispositius s'instal·laran als semàfors de davant la Comissaria de la Policia Local i a la zona de la riera Sant Domènec i estació de tren. Seran efectius als dos sentits de la marxa i hi haurà senyalització avisant els conductors. La Policia Local farà l'avís corresponent al Servei Català de Trànsit i a la Comissió de control de videovigilància de Catalunya.