Botķ que mostra/amaga menú lateral
Plaįa Mercat

Al mercat trobem 24 paradistes i una gran diversificaciķ de l´oferta.
Tipus de parades: bar, cansaladeries, carnisseries, congelats, flors i plantes, fruites i verdures, herbolari i dietčtica, pa i pastes, peixateries, pesca salada i llegums,  polleries.

Al mercat trobareu un punt de recollida d'oli de cuina, cd's inservibles i piles usades

Adreįa: Riera Buscarons, 101
Telčfon: 93 794 02 92

Horari:  Obert als matins, de dilluns a dissabte. Divendres també tarda.

Saber-ne més:

Ārea responable: Ārea de Promociķ Econōmica, Comerį i Turisme

El mercat no ha estat sempre al mateix lloc, ha anat canviant amb el pas dels temps i el podíem trobar, per exemple, a la Font dels Gossos o a  la part final del carrer Ample. Va ser a principis del segle XX quan es va reivindicar un mercat cobert, perō aixō va comportar les baralles dels comerciants, ja que tots el volien tenir ben a prop.

plaįa mercatFinalment, l´any 1932 l´alcalde republicā Josep Fors i Vidal va cridar la poblaciķ a les urnes perquč decidissin sobre aquest tema. El 16 d´abril de 1933 es va celebrar la votaciķ on els canetencs determinarien si assumien un préstec de 250.000 pessetes. La resposta va ser afirmativa. La gran novetat d´aquesta votaciķ va ser que les dones per primer cop a l´Estat espanyol van exercir el dret de vot.
El projecte va anar a cārrec de Pere Domčnech i Roura que va utilitzar un llenguatge classicista, amb columnes dōriques, i línies rectes a les finestres. La plaįa té quatre entrades idčntiques, una a cada faįana. Per poder superar el desnivell del carrer, tres d´aquestes entrades tenen escales. A l´interior, l´estructura conforma l´espai. La coberta estā sostinguda pels murs de l´edifici a tot el seu voltant i per un grup de pilars centrals formats per quatre perfils angulars molt esvelts.

Notícies:

Notes de premsa relacionades amb la Plaįa Mercat

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^