Botķ que mostra/amaga menú lateral
Deixalleria municipal

La Deixalleria de Canet de Mar és la instalˇlaciķ municipal on es recullen els residus reciclables, especials, contaminants i/o perillosos que no sķn objecte del servei de recollida Porta a Porta.

ubicaciķ deixalleria

La Deixalleria de Canet de Mar estā situada a l´Avinguda Āngel Planet s/n (a sobre de l'Escola Misericōrdia)
 


L'horari de la Deixalleria és el següent:

•    De dilluns a divendres:  De 8:00 a 13:00 i de 15:30 a 18:30
•    Dissabtes i Diumenges: De 9:00 a 13:00El destí dels residus de la Deixalleria és, sempre que sigui possible, el reciclatge. Aquest és el cas, per exemple, de la fusta, les restes vegetals, la roba, la ferralla, els olis vegetal i minerals o la runa, que es porten a la planta corresponent per tal de garantir el seu reciclatge. Actualment, de les restes vegetals es fa compost; dels olis, biodičsel; de la runa s´obtenen ārids reciclats, etc.

foto tríptic DeixalleriaA la deixalleria es recullen també altres residus perillosos, que cal descontaminar abans del seu reciclatge, com és el cas dels envasos de pintura, dissolvents, vernissos, piles, bombetes i fluorescents, frigorífics, etc. En aquests casos, els residus es porten a plantes especialitzades que, en primer lloc, separen el component contaminant i, posteriorment, reciclen totes les parts i materials reciclables.

Us recordem que el servei de deixalleria és gratuīt per a la ciutadania, que a més a més, pot obtenir un descompte del 5% en la taxa de recollida d'escombraries si l´utilitza més de 8 cops l´any. 

D'acord amb l´ordenanįa fiscal municipal, en el cas de les oficines, comerįos, serveis o empreses municipals, es cobrarā per l´entrada dels residus la gestiķ dels quals suposa una despesa per l´Ajuntament, com és el cas dels residus voluminosos, les restes vegetals, la runa, els pneumātics o el rebuig.

Durant l'any 2017, es van recollir un total de 1.735.583 tones de residus a la deixalleria. Més de la meitat dels quilograms recollits durant el 2017 corresponen a runa (52,55%), quasi una quarta part a fusta (23,31%) i un 14,48% a restes vegetals o esporga.

Deixalleria - dades recollides

 

Si teniu residus de petites dimensions, també podeu portar-los a la Minideixalleria de Canet de Mar.

Si teniu dubtes amb algun residu podeu consultar i ajudar-nos a omplir l'espai Quč faig amb...?

Notícies:

S'amplia el servei i l'horari de la Deixalleria. Delegaciķ al Consell Comarcal 
Rebaixa d'un 5% en la taxa de recollida d'escombraries per utilitzar la Deixalleria

Reforį de la recollida selectiva porta a porta
(L'Ajuntament explica la recollida als turistes)
Canet de Mar, premi a la millor gestiķ de residus

El porta a porta de Canet serveix d'exemple a Eivissa
Preguntes més freqüents
 

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^