Botķ que mostra/amaga menú lateral
Centre de Recerca i Transferčncia de Tecnologia Tčxtil

Adreįa: Plaįa Indústria, 1
Telčfon: 93 794 01 50
Fax: 93 795 48 17
Correu electrōnic: A/e:crttt@diba.cat

Saber-ne més

euettp
El 2006 es va signar un protocol de reconversiķ de l´Escola Universitāria en Centre de recerca, innovaciķ i transferčncia tecnolōgica subscrit per la Diputaciķ i els Ajuntaments de Canet de Mar i Matarķ.

Escola Universitāria d´Enginyeria Tčcnica en Teixits de Punt (EUETTP) va ser fundada l´any 1922 per la Mancomunitat de Catalunya i el municipi de Canet de Mar. Des de l'any 1939 pertany a la Diputaciķ de Barcelona i estā adscrita des del 1978 a la Universitat Politčcnica de Catalunya.

A l´Escola de Teixits cal distingir l´existčncia de dos edificis: el de l´escola i la Nau industrial Floris.

L´edifici de l´escola és fruit d´una reforma del 1933 realitzada per Joan Rubiķ i Bellver.

Té una superfície de 875 m2 per planta. Consta de tres plantes. A la planta baixa es troba la sala d'actes, sala d'exposicions, biblioteca, despatxos, recepciķ, administraciķ i direcciķ. Les plantes primera i segona estan dedicades a les aultes, incloent 2 aules d'informātica.

Pel que fa a la nau industrial Floris-Busquets cal dir que va ser adquirida per la Diputaciķ a mitjans d'aquest segle. L´edifici data aproximadament de 1915. Es tracta d´un edifici d´una vellesa extraordināria d´estil noucentista, esvelt i elegant. El seu autor va ser Pere Domčnech i Roura, que mostrā un gran interčs per les qüestions estructurals dels edificis industrials en quč va assajar sistemes ben diferents. La nau té 100 metres de longitud per 16 metres d'amplada, suportada íntegrament pel seu perímetre sense cap pilar interior mitjanįant unes encavallades mixtes.

La nau actualment acull els laboratoris de química, d'assaig, tčxtils de disseny, tissatge i acabats dedicat a la recerca i la transferčncia tecnolōgica.

L´any 1943 la Diputaciķ va comprar la nau Floris per destinar-la a sala de tallers de l´escola.

Enllaį a la pāgina de la Diputaciķ de Barcelona

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^