Botķ que mostra/amaga menú lateral
Cementiri municipal

Gestiķ de les concessions de drets funeraris. Servei que s'encarrega de la gestiķ de les necessitats de la comunitat respecte de les inhumacions/incineracions dels les persones

Línies de servei:

  • Gestiķ de les concessions de drets funeraris 
  • Inhumacions/exhumacions
  • Trasllats
  • Cremaciķ
  • Comiats
  • Conservaciķ i neteja del recinte

Tota la tramitaciķ dels serveis funeraris municipals és fa de forma presencial des de l'Ajuntament (Oficina d'Atenciķ al Ciutadā)

Adreįa: Carrer Sant Marc
Telčfon: 93 794 39 40 (Ajuntament)
Fax: 93 794 12 31 (Ajuntament)
Correu electrōnic: canetdemar@canetdemar.cat

Horari:

De dilluns a diumenge de 9.00 a 13.00 hores.


Saber-ne més:

Cementiri novembre 2011 Antigament, els morts havien de ser enterrats en terra sagrada i és per aixō que els cementiris estaven al voltant de les esglésies. El primer lloc del qual es té referčncia funerāria estava situat als voltants de l'església del segle XV,  just al davant del Santuari de la Misericōrdia. Al 1579 es va construir el nou temple parroquial, situat al turķ de Can Bigues i es va comenįar a enterrar en aquesta zona, anomenada el Pati de Missa.

L´any 1830, a causa de unes noves lleis que prohibien l´enterrament a dins de les poblacions, es va canviar la ubicaciķ del cementiri. L´Ajuntament va escollir el camp d'en Tinoia, lloc on continua emplaįat, tot i que ja no és coneix amb aquest nom.

La creaciķ d´aquest cementiri va coincidir amb la tornada dels americanos. Aquests canetencs van construir cases i panteons per diferenciar-se dels seus veīns i així augmentar el seu prestigi social. El cementiri de Canet és un bon exemple d´aquest tipus d´arquitectura monumental, amb panteons com els de les famílies Pau Font, Domčnech i Montaner, Font, Casals Roura, Santiņā, Busquets o Domingo Pascual (actualment d´Enric Llauger).

Els panteons del cementiri municipal

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^