Presentació del Cercle Artístic Canetenc
El Cercle Artístic Canetenc és una associació creada per tal d'agrupar els aficionats i simpatitzants de les arts i la cultura. La intenció del Cercle és donar suport col.lectiu als socis que efectuïn exposicions, tant a Canet com en altres poblacions, col.laborar amb altres Entitats Artístico-Culturals, compartir els coneixements i aficions dels socis per enriquir-nos artísticament, realitzar visites guiades a Museus i exposicions, conferències, trobades a l'aire lliure per plasmar la natura, fer el seguiment dels actes i mostres que s'efectuen a la Sala Municipal d'Exposicions de Canet i en d'altres sales i alhora analitzar les mancances existents en aquest camp a la nostra vila, cercar col.laboracions i intentar millorar les infraestructures i la qualitat de les diferents manifestacions artístiques que es realitzen a Canet.

El Cercle Artístic Canetenc està obert a qualsevol persona que estigui sensibilitzada o vinculada amb qualsevol tipus de manifestació artística i és per això que acceptarem qualsevol iniciativa relacionada amb l'art i la cultura.
Per contactar amb nosaltres:
Tel. 652882457
 
PARTICIPACIÓ EN EL CONGRÉS DE L'AECC A BARCELONA
El Cercle Artístic Canetenc participarà en el Congrés anual que realitza l'Associació Catalana Contra el Càncer, que es realitzarà el 25 de març. En aquest congrés hi assisteixen representants de les Juntes Locals de tots els municipis, representats de les Institucions Públiques com la Generalitat, etc.
En aquest acte, es farà la representació que es va dur a terme el 31 de juliol a la Plaça Macià en motiu de la descoberta del Quadre Artístic més gran del món, realitzat amb la finalitat de ser solidaris amb els que pateixen o han patit la malaltia del càncer.
 
ENTREGA DONACIONS DEL QUADRE ARTÍSTIC MÉS GRAN DEL MÓN
El 15 de gener de 2009, es va fer l'entrega simbòlica dels diners de la gent solidària que ha adquirit un fragment del Quadre artístic més gran del món. L'entrega es realitzà durant l'acte de presentació de la nova Junta Local de l'Associació Catalana Contra el Càncer.
En aquell moment s'havien recollit 4200 euros que es destinaran a la investigació d'aquesta malaltia.
 
EXPOSICIÓ DEL FONS DE LA PINACOTECA (Setembre de 2008)
Durant la Festa Petita, es realitzà una mostra d'una part del fons de la Pinacoteca Municipal. Aquesta mostra ha estat organitzada per l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Canet de Mar i el Cercle Artístic Canetenc amb la finalitat d'anar exposant les obres constitueixen la Pinacoteca, resultat de les donacions de les exposicions que es realitzen a la Sala Municipal d'Exposicions i de les obres que han obtingut premis en els concursos de pintura que ha realitzat l'Ajuntament.
 
EL QUADRE ARTÍSTIC MÉS GRAN DEL MÓN (31 juliol de 2008)
El dijous 31 de juliol es presentà "El Quadre artístic més gran del món". Aquesta obra de 15 x 13 m ha estat elaborada amb la finalitat d'acostar l'art al carrer, aquest any però, hem volgut que aquesta obra serveixi per alguna cosa més i és per aquest motiu que hem pensat que fós solidària amb el càncer, malaltia que ens és propera a tots d'alguna manera o altra.
Tots els que han volgut ser solidaris amb aquesta causa han pogut adquirir un fragment d'aquest quadre per un preu simbòlic segons la mida del fragment. Els diners que s'han invertit s'han destinat a l'Associació Catalana Contra el Càncer.
 
ELS GEGANTS DEL MODERNISME. (Agost 2007)
Procés d'elaboració del gegant "La Ceràmica"
La idea de presentar aquests gegants del modernisme sorgí d'un projecte del pintor canetenc Xavi Fernández, projecte al qual, el Cercle Artístic Canetenc s'hi afegí per tal de fer que l'art traspassés les parets de la galeria i s'exposés al carrer, a l'abast de tothom.

Vam escollir aquesta temàtica perquè és una de les corrents artístiques més representatives i conegudes de l'art català i com a canetencs que som, ens sentim representats per artistes modernistes com l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner, Pere Domènech Roura, Rafael Masó, Josep Puig i Cadafalch, etc.

Així doncs, vàrem realitzar teles de gran format que decoraren algunes de les façanes dels nostres carrers. Cadascuna de les teles de 6, 4 i 3 metres de llarg, reflexen algunes de les diferents especialitats del Modernisme. Aquí en teniu algun exemple:
 
X
Una de les obres de temàtica "La Pintura"
Mostra dels Gegants del Modernisme
 
ACTIVITATS 2004
- PARTICIPACIÓ EN LA MOSTRA D'ENTITATS DEL 24 I 25 D'ABRIL
Durant el matí del diumenge es realitzà l'activitat Pintem! amb molt èxit.
- EXPOSICIÓ I REPARTIMENT DE PREMIS DEL CONCURS ESCOLAR
L'1 de maig a les 18,30 h s'inaugurà l'exposició dels dibuixos participants al concurs escolar de dibuixos, en el qual hi van participar les escoles: Iglesias i Santa Rosa de Lima.
El diumenge 2 de maig a les 12 h es repartiren els premis als guanyadors de cada curs de les dues escoles. Els guanyadors han estat:
COL·LEGI IGLESIAS
P3: Itziar Lagares          
P4: Natàlia Dolores Duran  
P5: Cristina Arazo Viejo    
1r: Sandra Garris          
2n: Cristina Calvet        
3r: Cedric Grau            
4rt:Noemí Vico Plana        
5è: Andrea García Bretones  
6è: Natàlia Cirera Riera    
COL·LEGI SANTA ROSA DE LIMA
P3: Laura Montesino Medina  
P4: Mireia Lamana          
P5: Inés Amat Maas          
1r: Jordi Xandri Xapellí    
2n: Paula Toro Roqué        
3r: Sílvia Xandri Xapellí  
4rt:Aitor Arcas Márquez    
5è: Andrea Munrabà Ojea    
6è: Anaïs Mateo Martorell  
- CURSOS MONOGRÀFICS SOBRE TÈCNIQUES ARTÍSTIQUES
Els dijous del mes de maig s'han realitzat cursos adreçats als socis del CAC a la Sala Municipal d'Exposicions a les 20,30 h.
- PASSIS DE MATERIAL AUDIOVISUAL
Els dijous dels mesos de maig s'ha passat material audiovisual sobre art i tècniques artístiques dirigit als socis del CAC.
- FIRA D'ART DURANT LA FESTA PETITA
El dimecres 8 de setembre, dia de la festivitat de la Mare de Déu de la Misericòrdia, alguns dels membres del Cercle van organitzar una Fira d'Art per mostrar les seves creacions.
- EXPOSICIÓ EN MOTIU DEL CENTENARI DE LA REVISTA PATUFET (a determinar)
TROBADA DE PINTORS DURANT EL MES D'OCTUBRE (dia a determinar)
- SUPERMERCAT D'ART
Es realitzarà durant el mes de desembre a la Sala Municipal d'Exposicions.
- CONFERÈNCIES
 
ACTIVITATS 2003
.
 
supermercat d'art del 30 de novembre fins el 21 de desembre
El diumenge 30 de novembre s'inaugurà el Supermercat d'Art a la Sala Municipal d'Exposicions, organitzat pel Cercle Artístic Canetenc i Artenac.
-S'hi van poder veure unes 400 obres originals d'una vintena d'artistes, entre les quals hi havia aquarel·les, gravats, linòliums, olis, joies, escultures, dibuixos, etc.
-Els preus de les obres oscil·laven entre els 18 i els 180 €
-Les obres de cada artista estaven col·locades en caixes per tal que els visitants puguessin remenar. L'objectiu d'aquesta mostra era animar a la gent perquè compri art per Nadal

 
sortida a dibuixar el 13 de desembre
El dissabte 13 de desembre es realitzà una sortida a prendre notes als entorns de Vil·la Flora.
Lloc i hora de trobada: a Vil·la Flora a les 10h del matí.
Coordinació: Teresa Brugarola
 
trobada de pintors
Diumenge 7 de setembre de 2003 es realitzà la 2a trobada de pintors amb l'objectiu d'agrupar artistes de diferents indrets. En aquesta trobada, els participants realitzaren dibuixos o pintures de diversos indrets del poble que posteriorment van ser exposats a la Sala Municipal d'Exposicions amb la possibilitat de ser adquirides.En la trobada de pintors hi participaren una cinquantena de persones, tot i la pluja que va caure durant el dia.

 
exposició-homenatge a l'escriptor JOAQUIM RUYRAEls membres del C.A.C. realitzaren una
exposició col·lectiva en motiu del
centenari de l'obra literària "Marines
i Boscatges" de l'escriptor català
Joaquim Ruyra.

La mostra comptava amb obres dels
socis inspirades en fragments de
narracions de l'escriptor que
normalment feien referència a marines,
boscos i escenes de l'època.
Es va poder veure a la Sala Municipal
d'Exposicions del 5 al 18 de setembre.
 
_
 
participació en la mostra d'entitats del 26 i 27 d'abril
Collage el·laborat pel CAC
El CAC va participar en la Mostra d'Entitats organitzada per l'Ajuntament de Canet de Mar els dies 26 i 27 d'abril, on es va lliurar informació sobre les activitats i objectius de l'entitat.Els membres del CAC vam realitzar un mural amb la imatge de l'edifici de l'ODEON, el qual ha estat cedit a la Plataforma Odeon, que el dipositarà en aquest edifici un cop estigui acabada la remodelació.
 
MONOGRÀFICS
-PINZELLS
L'11 de febrer es realitzà un monogràfic sobre les característiques i l'elaboració dels pinzells utilitzats en les diferents tècniques artístiques.
-ACRÍL·LICS
El 12 de març s'explicaren les característiques i els diferents materials utilitzats en la pintura acríl·lica.
-AQUAREL·LA
El 9 d'abril el monogràfic es basà en la tècnica de l'aquarel·la, tant del material com la seva utilització.
-PASTEL
El 8 de maig es realitzà un monogràfic sobre la tècnica del pastel.
-PINTURA A L'OLI
El dimecres 4 de juny es relitzà el monogràfic sobre els olis, en el qual s'explicà la tècnica, els materials, la carta de colors i els pinzells més adients per a pintar en aquesta tècnica.
 
altres activitats


- Exposició presentació del CAC de l'11 al 24 d'octubre a   la Sala Municipal d'Exposicions.

- Del 21 de febrer al 6 de març es realitzà una mostra d'obres de temàtica lliure dels socis del CAC.

- Aquest any el CAC ha col·laborat en l'elaboració del cartell anunciador del Carnaval 2003.

- El dissabte 5 d'abril es va fer una sortida per a prendre notes a l'aire lliure. El punt de trobada fou el passeig de mar.


 
 
   
 
.
 


Ajuntament de Canet de Mar
Entitat:  Cercle Artístic Canetenc (BAIXA)
Àmbit:  Cultural
Fundació:  23-07-2002
Adreça:  08360
E-mail:  gemma.marti.rey
@gmail.com
Autenticació