Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dilluns, 21.05.2012

Aquest matí de dilluns, membres de totes les formacions polítiques amb representació municipal, és a dir els partits de l'Equip de Govern, format per CiU, UMdC i PP i de l'oposició, ERC i PSC, han mantingut una reunió de treball a l'Ajuntament, per acordar els passos a seguir a partir d'ara en la negociació amb l'empresa SOREA per evitar que s'apliqui l'augment d'un 15 % en el rebut de l'aigua que paguen les famílies de Canet i que recordem que ja va augmentar un 7% l'any 2010.

Les accions acordades parteixen de l'informe elaborat per l'interventor municipal en el qual es fa una cronologia dels fets que han portat a l'empresa concessionària a aplicar l'augment de la taxa i s'informen dels passos que caldria seguir a partir d'ara.

SOREA va proposar al 2009 un increment del 22,33% sobre les tarifes de l'any 2004. La Comissió de Preus de Catalunya li va donar el vist i plau al desembre d'aquell any, ja que l'Ajuntament no s'havia pronunciat al respecte. Així, a partir de l'1 de gener de 2010 es va aplicar un augment que va ser del 7%. Al maig de 2011, SOREA va sol·licitar a l'Ajuntament que aquest assumís el dèficit acumulat a causa de no haver aplicat d'inici l'augment del 22%.  L'Ajuntament va reclamar al juny de 2011 a l'empresa, que aportés la documentació necessària per fiscalitzar els exercicis del 2009 i el 2010 i poder analitzar així la proposta d'increment de tarifa i assumpció del dèficit que SOREA reclamava que aportés el consistori.

Aquest gener de 2012, l'Ajuntament ha rebut un escrit de SOREA en el qual s'informa de l'aplicació íntegra de les tarifes aprovades per la Comissió de Preus, amb efectes a 1 de gener de 2012. Estem parlant d'aplicar l'augment del 15,33 % restant.

Totes les formacions polítiques amb representació municipal estan d'acord a treballar conjuntament per renegociar aquests preus, que es consideren desmesurats. D'aquí la trobada d'aquest matí a l'Ajuntament i la posada en marxa immediata de les mesures acordades.

Així, s'ha requerit de nou a SOREA tota la informació necessària per poder dur a terme la fiscalització corresponent als exercicis 2009, 2010 i 2011. Part d'aquesta documentació ja és a l'Ajuntament, però encara no ha estat presentada en la seva totalitat. Se'ls ha donat un termini màxim de 15 dies per presentar-ho. A partir d'aquí es podrà demanar un nou estudi de tarifes que compti amb l'aprovació de totes les parts.

Totes aquelles persones que vulguin fer aportacions al respecte d'aquesta problemàtica o estiguin pensant a presentar queixes o reclamacions, poden posar-se en contacte amb l'Ajuntament, a través del servei de Bústia Oberta, facilitant un contacte, que s'enviarà a l'Àrea d'Hisenda per poder dur a terme mesures conjuntes.

Notícia anterior