Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dimarts, 20.04.2004

La deixalleria municipal de Canet, seguint amb les directrius marcades per l'Àrea de Medi Ambient, ha experimentat recentment tot un seguit de millores per contribuir a que els ciutadans i les ciutadanes ho tinguem més fàcil a l'hora d'adequar els nostres hàbits a un entorn sostenible.

Això s'ha traduït en una millora de les condicions i els equipaments i en un augment considerable de contenidors que permeten separar adequadament totes les fraccions de residus que generem. A banda d'això, les entrades i les sortides d'aquests residus s'han informatitzat.

Tot plegat sense que el servei deixi de ser gratuït per a particulars.

La recollida de residus és una de les línies de treball prioritària per aquest any 2004 per a la Regidoria de Medi Ambient que haurà d'implementar, tal i com marca la llei, la recollida de residus orgànics. En aquest sentit, la deixalleria ja s'encarrega ara de recollir i manipular correctament residus complexos que poden contenir productes tòxics, com per exemple, aerosols, pintures, vernissos, tóners d'impressores, fluorescents, piles o radiografies.

Per altra banda, a les millores de l'equipament cal afegir que els horaris s'han ampliat. Actualment, aquest equipament està obert de dilluns a dissabte de 8.00 a 13.00 hores i de 15.00 a 17.30 hores. S'aconsegueix així, que tant particulars com comerços disposin d'una franja de servei més àmplia. I per tal de millorar l'atenció al públic i l'estat dels equipaments, el consistori ha decidit destinar-hi una persona en règim de dedicació exclusiva.

Però la transformació i la millora del servei no queda aquí. També s'està treballant per d'adequació d'instal.lacions properes a la deixalleria on es porten a terme operacions d'emmagatzamatge temporal, així com accions de transvassament i manteniment de vehicles de recollida. També en aquesta línia, s'estan dissenyant itineraris educatius per a escoles i grups de ciutadans, alhora que s'estudien fórmules per bonificar els usuaris habituals de la deixalleria.


Nou horari de la Deixalleria:
De dilluns a dissabte
Matí: de 8.00 a 13.00 hores
Tarda: de 15.00 a 17.30 hores


Informació publicada el dimarts 20 d'abril de 2004