Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dilluns, 15.03.2004

cartell campanya gossos
El 15 de març és la data d'inici d'una campanya promoguda per la

Diputació de Barcelona

que pretén sensibilitzar els amos d'animals de companyia perquè, entre tots, mantinguem els carrers i els espais públics nets.

Cartells, tríptics informatius i enganxines amb imatges de gossos, són les eines de comunicació que es faran arribar a la població perquè estiguin assabentats del que suposa tenir un animal de companyia i adaptar-lo a la convivència en un entorn urbà.

Això vol dir que s'han de tenir en compte aspectes com:

  • La decisió d'incorporar un animal a la llar ha d'anar precedida d'una reflexió seriosa
  • Tenir en compte que per a molts animals, la casa del seu amo és tot el seu món. Això vol dir que cal respectar els seus hàbits i costums, netejar amb cura els seus habitacles i seguir els controls sanitaris pertinents.
  • Hem de procurar-los l'espai que necessiten, proporcional a la seva mida.
  • Evitar que pugui escapar-se de casa, vigilar que no molesti els vianants que hi passen pel davant i evitar que bordi o udoli, sobretot de nit.
  • Posar-los un xip d'indentificació i censar-los al municipi on residim.
  • Sempre que passegem amb ell l'hem de dur lligat i en funció de la seva tipologia ha de dur morrió.
  • Vigilar que no entri a zones destinades a jocs o activitats infantils.
  • Evitar que begui directament de les fonts públiques.
  • Recollir els seus excrements. La presència de fems de gos al carrer causa nombrosos problemes higiènics que poden evitar-se tenint cura de recollir sempre els excrements.

Educar el nostre gos, ensenyar-lo a conviure amb nosaltres, és una tasca engrescadora que hem de començar com més aviat millor. L'educació que li proporcionem condicionarà la seva relació amb les persones i, si és positiva, incrementarà les nombroses satisfaccions que dóna la seva companyia.

Així doncs, educar el nostre gos permetrà una convivència respectuosa amb els drets de tothom i convertirà els animals domèstics en uns "ciutadans" estimats per tothom.

Durant aquests dies la campanya és només informativa. A partir de l'1 d'abril, la Policia Local començarà a aplicar les sancions previstes a l'Ordenança de tinença d'animals domèstics.


Informació publicada el 15 de març de 2004