Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Agenda
Dissabte
31.01.2004
19:00h
 

A càrrec de membres del Grup d'Acció Antimines Personals (MAG)

Organitza la Comissió Fòrum Odèon (ACPO)

Lloc: Aula Magna de l´Escola de Teixits de Canet de Mar

XERRADA I COL·LOQUI amb Jordi Rodri, del GEP, fotògraf i expert en la problemàtica de les mines contra persones, i Josep Maria Romero, escriptor i viatger, coneixedor de la tasca de MAG a Laos. Per acabar farem una copeta de cava.

Presentació de Mines Advisory Group (MAG), que treballa en les zones afectades per les mines contra persones, i projecció d´un reportatge sobre la seva activitat. Presentació de Grups d´Estudis Pedagògics (GEP), especialitzats en cooperació.

Diuen els entesos que les mines contra persones son el millors soldats de qualsevol exèrcit. Son barates, no arriben a tres euros, no necessiten manteniment i resulten deu vegades més eficients que un combatent. La seva funció no és la de matar, és la de mutilar milers de persones i condemnar-les a una invalidesa permanent. D´aquesta manera ,la despesa material i humana que això comporta i l´elevat cost de desminar el territori dificulten la recuperació econòmica del països afectats. Ningú té en compte el sofriment que això genera ni les situacions personals i familiars que se´n deriven; però això no és cap novetat. El que ja no és tan habitual és que algú vagi més enllà de les paraules i dediqui el seu esforç a eradicar el risc que representen aquests enginys i a pal·liar les conseqüències que en pateixen les seves víctimes. Aquesta és una oportunitat per connectar amb organitzacions que es dediquen seriosament a aquesta finalitat.


Dissabte 31 de gener de 2004 a les 19.00 hores