Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notķcies
El dia 3 a les 18.30 hores
PUBLICAT Divendres, 26.11.2010
Esboç del mòdul mirada tàctil

Divendres que ve, 3 de desembre, a dos quarts de set de la tarda es presentarà a la Casa museu el mòdul de la mirada tàctil. Es tracta d'un muntatge multisensorial que permetrà acostar la figura de Domènech i la Casa museu a les persones amb dificultats visuals i als cecs.

Fa un any fèiem pública la participació de la Casa museu en el projecte de la mirada tàctil, una iniciativa de la Diputació de Barcelona que s'ha dut a terme a diversos museus de la província, com ara la Casa museu Verdaguer, a Folgueroles. Ara ha arribat el torn de la Casa museu de Canet.

El mòdul inclourà un bust de Lluís Domènech, un esbós del plànol de la bocana de l'escenari del Palau de la Música i també la còpia en guix de la bocana dreta de l'escenari de l'escultor Pablo Gargallo. Hi haurà una mostra de la ceràmica de l'època, en concret escates de ceràmica vidrades amb formes florals i botons florals de la Casa Roura. Tot es podrà tocar i es completarà amb textos en llenguatge braille que explicaran qui era Lluís Domènech i quines són les principals disciplines amb què va treballar.

A la presentació del mòdul ens acompanyarà el diputat de l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, José Manuel González, l'alcalde de Canet Joaquim Mas i regidors i regidores de l'Ajuntament de Canet, encapçalats per la regidora de Cultura Sílvia Tamayo. A l'acte hi haurà una petita performance del grup de dansa integrada Sisè Sentit, companyia que l'endemà dissabte farà un espectacle a l'envelat de Vil·la Flora. Acabarem amb un tast de vitralls i vi dolç.

La Casa museu tancarà per obres a partir del dia 8 de desembre, però el mòdul s'ubicarà en un espai que podrà ser visitat també durant aquest període.