Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dimecres, 15.09.2010

Aquest any a la inauguració de la 3a Fira Mercat Modernista es podrà sentir la xerrada a càrrec de Gabriel Pinós antiquari i promotor del Museu del Modernisme Català.


Museu del Modernisme Català

Darrera d´una col•lecció privada, si aquesta té bones proporcions, i de la intenció dels seus propietaris podem trobar un museu. Aquest cas ha passat amb la col•lecció de Fernando Pinós i de Maria Guirao, antiquaris des dels anys 70 i fundadors de la galeria Gothsland que amb perseverança han aconseguit obrir un museu privat dedicat al Modernisme català.

La seva col•lecció està farcida d´obres representatives del moviment artístic que va tenir lloc a finals del segle XIX i principis del XX i que va trasbalsar la societat catalana. Es composa de 350 obres de 42 artistes de diferents disciplines com pintura, escultura, mobiliari o arts decoratives.

El museu va obrir les seves portes el 20 de març de 2010 al carrer Balmes, 48 de Barcelona. L´edifici, com no podia ser menys, és d´estil modernista i va ser projectat per Enric Sagnier, l´arquitecte més prolífic del modernisme a Catalunya.