Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dilluns, 29.03.2010
sessió informativa Garrofers - Consell Comarcal

El projecte del futur centre residencial Els Garrofers avança imparablement. Ens trobem ja a la recta final pel que fa a la construcció i els responsables de l'Ajuntament de Canet i de la Fundació Els Garrofers estan explicant aquests mesos el projecte a totes les parts implicades.

Si fa uns dies rebíem la visita de Josep Jo, president del Consell Comarcal del Maresme, aquesta setmana passada ha estat el torn de Neus Serra, consellera comarcal de Benestar Social i dels tècnics i responsables municipals de les àrees de Benestar Social de la comarca, així com de membres de Fundacions i centres vinculats amb el tipus de servei que s'oferirà des dels Garrofers.

La jornada va començar amb una explicació completa del projecte, primerament de l'edifici i després del servei que s'hi oferirà i del seu funcionament. L'arquitecte redactor va explicar-los, mitjançant fotografies i plànols, detalls de cada espai, amb una completa descripció del per què de cada acabat. Per exemple, els dormitoris tenen volta de canó al sostre. El motiu és que un sostre rodó dóna més sensació d'aixopluc i intimitat, molt important, tenint en compte les necessitats especials que tenen els usuaris. També els colors amb que es diferencien els espais. Són colors primaris i així, cadascú podrà identificar el seu habitatge.  Es va destacar la importància de fer molts acabats amb fusta. Malgrat es pugui pensar el contrari, es tracta de fusta qualificada com a RF 120, és a dir, amb una altíssima resistència al foc.

Garrofers - visita grup Consell Comarcal Pel que fa al funcionament de l'equipament, se'ls va explicar el que ja es va fer públic a la sessió sobre els llocs de treball, que es va fer el 23 de febrer passat. Es va destacar la importància de les activitats dirigides, de la fisioteràpia o del lligam que se seguirà mantenint amb les famílies.

La consellera Neus Serra, com a responsable comarcal de Benestar Social va remarcar la importància d'un centre com aquest al Maresme. Va reiterar que es tracta d'un servei molt esperat per les famílies i que generarà molts llocs de treball en un moment econòmicament delicat. Va felicitar totes les persones que han treballat durant tot aquest temps i que segueixen fent-ho avui, perquè Els Garrofers es posi en funcionament.

La jornada va acabar amb una visita a l'obra. Allà, els assistents van poder veure com n'està d'avançat, l'edifici. Van poder passejar-se tant per l'exterior com per l'interior del centre veient, doncs, tot el que se'ls havia explicat anteriorment. D'aquesta manera els serà molt més fàcil poder explicar als usuaris de la comarca la realitat del centre Els Garrofers.