Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Arriba la TDT
PUBLICAT Dimarts, 30.06.2009
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic

Aquest matí de dimarts, en declaracions fetes a l'emissora de ràdio RAC 1, el secretari de Mitjans de Comunicació de la Generalitat ha confirmat la data d'avui com a l'oficial de l'apagada analògica a la nostra comarca.

En total hi ha al voltant de 700.000 persones i gairebé 90 municipis catalans afectats.

El repetidor de Mataró i el de Canet són els primers que es tancaran. L'hora exacte no se sap, però es preveu que es faci a última hora del vespre d'aquest dimarts. A partir d'ara, doncs, les llars de Canet només veuran la televisió a través de la TDT.

Hi ha municipis que han estat afegits a l'apagada a darrera hora. Són alguns pobles de la Selva, com Sant Feliu de Boixalleu o Vidreres. D'altres, on estava previst apagar, finalment no entren en aquesta primera fase, com ara Vilassar i Premià de Mar o Malgrat i Palafolls.  Això, segons el secretari de Mitjans de Comunicació, és degut al fet que la cobertura digital no sempre coincideix amb els límits geogràfics. A més a més, hi ha poblacions que encara tenen molts problemes amb la recepció del senyal digital.

Pel que ens afecta directament, la Generalitat segueix recomanant els passos que ja hem repetit en diverses comunicacions a través del web o en suport paper i, en cas d'haver-hi problemes, es demana que s'acudeixi, en primer lloc, a un instal·lador perquè certifiqui si es tracta o no, d'un punt fosc.

Els contactes amb les administracions competents en aquesta matèria són:

Generalitat:  www.tdt.cat // telèfon 012
Govern central:  www.televisiondigital.es // 901 2010 04

Informació relacionada
Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^