ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Èxit participatiu a la 1a Fira Mercat Modernista
PUBLICAT Divendres, 19.09.2008
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

Inauguració Fira Mercat Modernista La 1ª Fira Mercat  Modernista de Canet de Mar va començar amb la seva inauguració oficial el divendres 12 de setembre, l´assistència va sobrepassar en molt els números previstos per l´organització i el jardí de la Casa Roura va fer-se petit per a encabir a tots els que volien estar present en aquest acte inaugural.

L´ambientació per part del grup de persones vestides com als anys 10-20 del segle passat va donar una pinzellada colorista a la sortida de les autoritats de l´Ajuntament  cap a la Casa Roura. Eren una vintena de personatges que durant tota la inauguració van transportar-nos a l´època modernista canetenca, al mateix acte es va presentar l´Auca d´en Domènech i Montaner.

Els parlaments dels descendents de Lluís Domènech i Montaner van estar plens de emotivitat amb uns records molt relacionats amb el poble de Canet de Mar. Van explicar anècdotes familiars tant viscudes com recollides per tradició oral on el seu avi era el protagonista.

Fira Mercat ModernistaEl dissabte es va aixecar amb el cel clar i va donar peu a un inici de Fira ple d´activitats i assistència de públic, des de les primeres hores el centre de la població va està molt concorreguda. Les paredes d´artesans plenes de colors i olors feien que el passeig pels carrers estigués ple de sorpreses. En arribar a la plaça Macià, els tallers d´artesans mostraven  tècniques i oficis pràcticament desapareguts als nostres dies, però que encara guarden un encant especial i ens transporten a un altre moment de la nostra història.

Per la tarda, com no pot faltar últimament en aquestes trobades multitudinàries, va caure un ruixat, que no va fer por als visitants de la Fira, els que portaven paraigües continuaven el passeig per les paredes fruint de l´espectacle, mentre que una gran part va aprofitar la pluja per visitar la Casa museu.


Fira Mercat Modernista El diumenge un altre dia amb bon temps que va a tornar a portar a molts visitants a la Fira, fent que durant tot el dia els carrers continuessin plens de gom a gom. Es van poder veure el Gegants del Barri dels Abells acompanyats dels Gegants modernistes de Terrassa, es va donar xocolata desfeta als més petits tant al matí com a la tarda.

El carrilet que portava al castell de Santa Florentina, les rutes pels centre històric i la Casa museu, el teatre al carrer Ample, l´entrada a la Casa museu, la ludoteca, les xocolatades van ser activitats amb molta afluència de públic.

L'esperit de la Fira és la seva continuació, la proposta és que la població de Canet de Mar s'aboqui l'any que ve una altra vegada als carrers per transformar el nostre poble en una fita modernista

Informació relacionada
Dissabte, 13 de setembre de 2008
Dissabte 13 i diumenge 14
Divendres, 12 de setembre de 2008
^