Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
llibres, roses, tertúlies i premis literaris
PUBLICAT Dimecres, 23.04.2008

Sant Jordi 2008 La riera Sant Domènec estarà tot el dia d'avui, Sant Jordi, plena de llibres i roses. Les llibreries locals hi tenen parada, així com algunes de les floristeries del poble. Alumnes de totes les escoles recorren els principals carrers oferint roses a tothom. Els diners recollits serviran, com cada any, per finançar viatges de final de curs i projectes diversos de les escoles.

A les 9 del matí, l'alcalde Joaquim Mas i els regidors Cati Forcano, Sílvia Tamayo, Albert Lamana i Francesc Martín els han rebut per oferir-los les roses que l'Ajuntament els regala perquè ells puguin vendre-les a la població. Ells a canvi, llegeixen poemes escrits pels mateixos alumnes. Després, tothom al carrer, els nois i les noies a vendre roses i els representants polítics a felicitar Sant Jordi als ciutadans. S'anirà com cada any a la Plaça Mercat i a les residències d'avis de Canet.

Sant Jordi 2008 Si al matí les roses són les principals protagonistes, a la tarda ho són els llibres. Al voltant de les parades hi haurà activitats literàries. Xavier Mas i Teresa Brugarola signaran exemplars dels seus darrers llibres, en Xavier Diàlegs amb Umar Khayyam i la Teresa Postals de Canet. Ho faran a l'estand de la Llibreria Gelabert.

L'Àrea de Joventut farà públics els guanyadors del concurs literari de Sant Jordi a dos quarts de set. Mitja hora abans, es presentarà el conte La maduixa gegant, on es presenten les aventures d'en Nonó i en Tòfol, conte creat per François Soley, Maria Cabau i Maica Fernández.

A les set de tarda a la carpa que Ràdio Canet ha muntat a la riera, tertúlia literària sobre el petit món editorial amb la presència de canetencs vinculats al món del llibre. Conduiran la tertúlia els col·laboradors de l'emissora Ferran Medina i Lourdes Pla.