Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
Presentació del darrer llibre que va escriure i d'una nova edició de la Beca i el Premi que porten el seu nom
PUBLICAT Dilluns, 04.02.2008

El divendres 25 de gener va ser una jornada plena d'actes relacionats amb la cultura, Canet i Raimon Bonal.  A l'Aula Magna de l'Escola Universitària de Teixits de Punt, es va presentar la IV edició de la Beca Bonal i la V edició del Premi Bonal.

Presentació llibre Raimon Bonal + Beca + Premi També va ser el moment de donar a conèixer el nou llibre de la Col·lecció Estudis de Patrimoni, Canet de Mar 1975 – 1998: demografia, economia i urbanisme, coescrit per Raimon Bonal abans de morir. L'acte va servir també per presentar la Jornada de participació que s'està preparant per fer el dia 16 de febrer.
 
A la taula hi havia l'alcalde, Joaquim Mas, el regidor de Cultura, Òscar Figuerola, i el coautor del llibre Canet de Mar 1975 – 1998: demografia, economia i urbanisme, Fabio Valbonesi. Joaquim Mas va parlar de Raimon Bonal com a amic personal, recordant anècdotes de la seva vida i lloant la seva participació en la vida cultural de Canet de Mar.

Òscar Figuerola va ser l'encarregat de fer la presentació oficial de la IV Beca i el VI Premi Bonal. Va recordar el treball que estan duent a terme els qui van guanyar l'anterior Beca i va animar a participar en les noves edicions. 

Fabio Valbonesi va fer una explicació del llibre que va escriure amb Raimon Bonal i que forma part de la Col·lecció Estudis  de Patrimoni, que l´Ajuntament de Canet de Mar edita amb el suport econòmic d´Acesa. La finalitat d'aquest projecte conjunt és el de publicar estudis d´investigació i de divulgació del patrimoni local.

A l'entrada de l'Aula Magna, una de les guanyadores de l'anterior edició de la Beca Bonal, Laia Monterde, informava  sobre la Jornada participativa que es durà a terme el dissabte 16 de febrer. La jornada forma part del treball amb què va guanyar la Beca, Canet de Mar, una mirada al futur. Amb ella es pretén obtenir més dades per a l'estudi sociològic que investiga els possibles factors socials, econòmics i territorials previstos a Canet en un futur proper d'entre 5 - 10 anys. L'Àrea de Participació i Ciutadania de l'Ajuntament col.labora amb Monterde en la preparació de la jornada.


On trobar el llibre de Raimon Bonal i Fabio Valbonessi Canet de Mar 1975 – 1998: demografía, economia i urbanisme:

Casa museu Domènech i Montaner i Biblioteca P. Gual i Pujadas

Llibreries de Canet: Gelabert i Traços

Llibreries de la comarca:  La Pilona, Setciències, Robafaves i La Llopa

Preu: 10 euros
Amb descompte: 8 euros (socis del Centre d'Estudis Canetencs, Àmbit i Biblioteca P.Gual i Pujadas). Els llibres amb descompte només es vendran a la Biblioteca.


informació relacionada