Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
Consell Municipal de Medi Ambient
PUBLICAT Dimecres, 12.12.2007

El Plenari del Consell Municipal de Medi Ambient s'ha celebrat amb un èxit de públic i de participació. Una vintena de persones entre entitats, representants de partits polítics, tècnics municipals i ciutadans a nivell particular, han debatut sobre els temes més rellevants en l'àmbit mediambiental en general, aprofundint en la realitat local.

La regidora Sílvia Tamayo ha presentat la jornada. Ella i el tècnic de Medi Ambient de l'Ajuntament han explicat les línies estratègiques del Pla de Mandat de l'Àrea per a la legislatura encetada aquest 2007. És un esborrany que s'ha anat polint amb les aportacions dels agents participants al Consell.

Com a punt fort de la jornada, s'ha fet un taller de participació que ha estat molt intens i col.laboratiu. S'han fet petits grups que han debatut sobre tres eixos bàsics: - residus, aigua i energia; - ordenació territorial, espai urbà, medi natural i mobilitat; - educació ambiental i participació. Cada eix ha tingut cinc propostes de desenvolupament que s'hauran d'anar treballant. Les més destacades giren al voltant dels plans d'estalvi d'aigua, l'aprofitament del passeig Marítim com a espai de lleure i trobada ciutadana, la difusió de la recollida selectiva i la possibilitat d'ampliar el parc natural del Montnegre - Corredor fins a Canet.

Les conclusions més destacables de tota la sessió han estat, sobretot, el compromís de fer una auditoria ambiental i un pla d'acció ambiental. L'auditoria no és altra cosa que una diagnosi exhaustiva sobre el medi ambient i tot el que hi té a veure (ordenació territorial, estudis de percepció ambiental, sòl ...). Amb ella podrem tirar endavant el Pla Local d'Acció Ambiental, indispensable per al nostre futur a mitjà i llarg termini.

Paral.lelament a aquest procés, s'implantarà l'Agenda 21 local, un compromís acordat per més de 200 països fa quinze anys, que cerca la manera de fer compatible el progrés dels pobles amb el respecte cap al medi ambient.

El Consell Municipal de Medi Ambient ha pogut sentir també quines són les principals actuacions en aquest àmbit que es fan a Arenys de Mar. Des de Canet es va convidar el tècnic de Medi Ambient del poble veí perquè ens ho expliqués.