Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
presentació dels actes
PUBLICAT Dilluns, 11.06.2007

SI VOLEU FER UN DONATIU PER PARTICIPAR A LES FESTES JUBILARS DE LA MARE DE DÉU DE LA MISERIÒRDIA cliqueu aquí

Presentació actes jubileu Misericòrdia Divendres va tenir lloc, a la Casa museu Domènech i Montaner la presentació de les festes del jubileu de la Misericòrdia. L'acte va aplegar una cinquantena de persones que van poder escoltar quin serà el programa d'activitats per commemorar la quàdruple efemèride:

L'arribada de la nova imatge de la Mare de Déu el 1732
La inauguració del Santuari l'any 1857
La coronació de la Mare de Déu l'any 1907
La declaració de Patrona del Maresme l'any 1957

El 1957 Canet va viure un moment espectacular, amb un intens moviment de persones celebrant els actes religiosos al voltant de la verge. Ara es busca repetir el moment i aprofitar per acostar el Santuari i el seu entorn al públic en general.

Presentació actes jubileu Misericòrdia L'acte del divendres estava presidit pel president del Consell Comarcal en funcions, Pere Almera i per l'alcalde de Canet de Mar també en funcions, Joaquim Mas. Els acompanyaven, el mossèn de la Parròquia, Àngel Pagès i Jaume Xiqués i Josep Isern, representants del Patronat del Santuari.

Els actes han començat aquest cap de setmana passat, amb un concert dels alumnes de l'Escola de Música de Canet. El gruix de les festes serà a partir de finals d'agost. El diumenge 26 d'agost l'escriptor Vicenç Villatoro farà el pregó que marcarà l'inici d'uns actes on hi haurà la tradicional novena presidida cada jornada per una personalitat rellevant del món eclesiàstic, com ara l'abat de Montserrat, l'abat de Poblet, el bisbe de Girona o el bisbe de Solsona. El dissabte 8 de setembre, dia de la Mare de Déu de la Misericòrdia, es farà la festa al Santuari i el seu entorn, com cada any. Amb motiu del jubileu ens acompanyaran en les celebracions eucarístiques, el bisbe de Girona, Mn. Carles Perdigó i l'arquebisbe de Barcelona, Mn Lluís Martínez Sistach.  a la nit hi haurà un concert de Gospel al parc del Santuari.

cartell jubileu Misericòrdia
El 9 de setembre es farà el vot de vila i el 10, festa local a Canet (la jornada festiva del 8 cau en dissabte i el Ple va decretar festa local el dilluns 10) es farà un sopar concert de jazz al parc del Santuari.  Seguirà havent-hi actes durant tot el setembre. La cloenda de les festes jubilars es farà el dissabte 10 de novembre amb una activitat encara pendent de confirmar.


L'acte del divendres va servir també per presentar la ruta de turisme cultural del patrimoni religiós a Canet de Mar. L'Àrea de Turisme ha editat un fulletó explicatiu amb dades d'espais com l'Església Parroquial, el Santuari, el Cementiri Municipal o l'Església de l'Hospital. El jubileu servirà per promocionar aquesta ruta.