Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Documents
 

El servei s’ofereix a l’Oficina de Serveis Socials Bāsics d’Arenys de Mar de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, amb peticiķ de cita prčvia. 


El Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH) és un servei gratuït d'informació, assessorament i intermediació orientat a persones o famílies que es troben en risc de perdre el seu habitatge habitual amb dificultats sobrevingudes per afrontar l'hipoteca o el lloguer.

S'ofereix des de l’oficina SIDH d’Arenys de Mar amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

El SIDH atén situacions de sobreendeutament hipotecari a través de la intermediació amb les entitats financeres, essent els principals objectius:

🔳 Evitar la pèrdua de l’habitatge i el risc d’exclusió residencial de les persones o famílies amb dificultats per al pagament dels préstecs o crèdits hipotecaris dedicats a la compra d’habitatge principal o per fer front al pagament de la renda de lloguer amb les entitats financeres, negociant mesures alternatives adequades a la seva situació econòmica actual. 

🔳 Informar i assessorar de forma personalitzada sobre les opcions que hi ha per afrontar els problemes de pagament de l’habitatge (préstec hipotecari o renda de lloguer) i per redreçar la situació. 

🔳 Definir de forma conjunta una proposta de solució que faci compatible el manteniment de l’habitatge amb la seva situació econòmica actual. 

🔳 Intermediar amb les entitats financeres perquè acceptin les propostes de solució acordades.

 A qui s'adreça aquest servei ✅ A persones o famílies hipotecades, propietàries d’un únic habitatge, que utilitzen com a residencia habitual que es troben en dificultats per pagar el préstec o crèdit hipotecari o que preveuen que no el podran pagar en el futur.

✅ A persones avaladores en risc de perdre el seu habitatge principal per impagament dels préstecs o crèdits avalats.

✅ A persones consumidores que han rebut notificació d’inici d’un procediment d’execució hipotecària de l’habitatge habitual.

✅ A persones consumidores que han detectat qualsevol clàusula abusiva en els seus contractes de préstec o crèdit hipotecari.

✅ A persones o famílies en risc d’exclusió residencial que han transmès el seu habitatge per compensar el deute hipotecari o que estan a punt de perdre’l per un procediment judicial.

✅ A persones o famílies llogateres d’habitatges adjudicats en subhasta o dació en pagament a les entitats financeres.

✅ A persones en situació de sobreendeutament per deutes derivats d’una relació de consum, provocada per causes sobrevingudes. Especialment si són: deutes d’habitatge, deutes amb múltiples creditors o deutes com a conseqüència de romanents d’altres préstecs hipotecaris.

 


El servei s’ofereix a l’Oficina de Serveis Socials Bàsics d’Arenys de Mar de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, amb petició de cita prèvia. 

Per a més informació, consulteu la plana web SIDH: Servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge - Benestar social - Diputació de Barcelona (diba.cat), truqueu al telèfon 937922264 o envieu un correu electrònic a sacarenys@diba.cat 

Vídeo explicatiu del servei: 

 


Àrea d'Habitatge de l'Ajuntament de Canet de Mar