Les Àrees de Promoció Econòmica i Medi Ambient, amb el suport de Maresme Circular i el Consorci de Residus del Maresme, organitzen aquest dissabte, 21 d'octubre. un taller de cuina per promoure el reaprofitament alimentari.
L'activitat, gratuïta i oberta a tothom, tindrà lloc a la Plaça Mercat a les 11.00 hores.
Aquest taller de cuina forma part d'un seguit d'accions per a reduir el malbaratament alimentari que Maresme Circular i Rezero estan portant a terme durant el 2023 en diferents municipis, en el marc del Pla de Prevenció de Residus del Maresme.
A Catalunya, cada persona malbarata 35kg d'aliments en bon estat a l'any. El 58% es malbarata a les llars. Fer receptes de reaprofitament és una de les moltes coses que podem fer per evitar el malbaratament. Planificar els àpats i fer una llista del que necessitem tenint en compte tot el que ja tenim a casa abans d'anar a comprar, ordenar els aliments a la nevera i al rebost posant al davant de tot aquells que s'han de consumir primer o congelar els aliments abans que es facin malbé, són altres gestos que podem fer per consumir de forma responsable els aliments.
Durant aquest taller, la cuinera Monte Sahún, ensenyarà vàries receptes per evitar el malbaratament alimentari: canelons de sarsuela, coca de recapte i arròs de carn d'olla son les receptes que ensenyarà a fer als assistents, pas a pas. Després de cada recepta, es farà un petit tastet de cada una de les elaboracions.