Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dijous, 05.10.2023
punt recarrega

Aquest octubre es posa en funcionament el punt de recàrrega de vehicle elèctric de velocitat semiràpida situat davant la Plaça Mercat.

Com funciona? Per tal de poder fer servir el carregador caldrà descarregar l'aplicació EVcharge ( Etecnic Energy & Mobility), la qual es pot obtenir escanejant el codi QR que hi ha en un adhesiu col·locat al carregador o bé mitjançant les plataformes d'Android i IOS Apple. EVcharge és una aplicació mòbil orientada a l'usuari final de punts de recàrrega de vehicle elèctric i ofereix una sèrie de característiques i funcionalitats, entre les quals es destaca la gestió de carregadors, la reserva del punt i la connexió amb els carregadors en temps real.
L'usuari/ària haurà de donar-se d'alta a la plataforma i vincular les seves dades per tal de fer els pagaments.

  Preu El preu públic per a la prestació del servei de recàrrega elèctrica de vehicles, en els punts de recàrrega de titularitat municipal, està regulat per l'ordenança reguladora del preu públic pel servei de punt de càrrega de vehicle elèctric. En aquest cas, es tracta d'un carregador de velocitat semiràpida i el preu públic és de 0.39 €/kWh.

  més informacióAmb l'entrada en funcionament del punt de recàrrega, entrarà també en vigor la senyalització horitzontal i vertical associada a les places d'aparcament dels punts recàrrega. Caldrà respectar la senyalització i les condicions d'ús, entre les quals es destaquen:

  • Places habilitades exclusivament per a la recàrrega de vehicles elèctrics i/o híbrids endollables.
  • El temps màxim de permanència serà el temps que dura el procés de recàrrega amb un màxim per a tota mena de vehicle de 2 hores. En l'horari de 00:00 a 06:00 hores, no hi haurà limitació de temps d'estacionament si s'està realitzant recàrrega.

Tota la normativa associada està recollida tant al Reglament del Servei de recàrrega de vehicles elèctrics i/o híbrids endollables a la via pública i a l'ordenança de circulació, com a l'ordenança municipal de circulació.

Finalment, cal recordar que estan en ple funcionament els carregadors de vehicles elèctrics de velocitat lenta situats a l'aparcament municipal, amb un preu públic regulat per l'ordenança esmentada, de 0.13 €/kWh.