Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Agenda
Dissabte
05.08.2006
22:00h
 
VIII Festival de Música Clàssica Castell de Santa Florentina
Lloc
pati d'armes del Castell
Preu
40 euros
Tipus d'acte
Música

GERARD CLARET (violí) & CRISTIAN IFRIM (viola) & LLUIS CLARET (violoncel) & MARUXA LLORENTE (piano) & MARIA LISARDE (contrabaix).


GERARD CLARET: (Andorra 1951). Ha actuat amb diferents orquestres per Espanya, França, Bèlgica, Holanda, Itàlia, Alemanya, República Txeca, Turquia, Rússia i Japó. És fundador de l´Escola de Música de Barcelona, del Curs Internacional de Música de Vic i del Trio de Barcelona. Actualmente és el director artístic del Festival Internacional de Música Narciso Yepes d´Andorra i membre de la Fundació Orfeó Català Palau de la Música Catalana. Concertino-director de la Orquestra Nacional de Cambra d´Andorra des de 1993, en l´any 2000 va fundar la Jove Orquestra Nacional d´Andorra. A l´any 1998 li fou atorgada la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i de l´any 2000 al 2005 va ser Director de l´Escola Superior de Música de Catalunya.

CRISTIAN IFRIM: Titulat per la Universitat de Música de Bucarest, fou el primer violí de la Filarmònica de Bucarest i posteriorment viola solista de l´Orquestra Simfònica de Bucarest. Fou premiat com a primer violí amb el quartet Pro Música de la Filarmònica de Bucarest a Colmar (França) i Primer Premi en el Concurs Nicanor Zabaleta. Convidat habitualment com a solista de viola per les Orquestres de Sevilla, Bordeaux, Bucarest, Lille, Orquestra Internacional d´Itàlia, participa a diferents festivals internacionls a Suïssa, Itàlia, França, Alemanya, Xina, Corea i Tailàndia. Actualment és Catedràtic de violí en el Conservatori de Música de Sant Sebastià.

LLUIS CLARET: (Andorra 1951). Guanyador del Primer Premi dels Concursos Internacionals de Bolònica (1975), Pau Casals (1976) i Rostropovitx (1977). El seu repertori va des de Bach fins els contemporanis. Fundador del “Trio de Barcelona”. Tot sovint és convidat, com a solista, amb orquestres com la Simfònica de Washington, la Filarmònica de Moscú, la Nacional de França, L´English Chamber Orquestra i la Filarmònica Txeca, sota les batutes de directors com Pierre Ovules, Kart Münchinger, Dmitri Kitaienko, Mstislav Rostropovitz, etc. Dur a terme una gran tasca pedagògica per Europa, Amèrica i Ásia. Té vàries gravacions amb Armonia Mundi i Auvidis.

MARUXA LLORENTE: Cursar els seus estudis en el Conservatori Superior de Música de Sant Sebastià i en el Conservatori Superior de Música de París. Ha assistit a cursos d´interpretació amb Alicia de Larrocha, Joaquín Achúcarro, Lev Vlasenca i Joaquín Soriano. Ha aconseguit varis premis internacionals, destacant el Primer Premi de piano del Conservatori Nacional Superior de Música de París. Des de 1989 és Catedràtica del Conservatoria de Música de Sant Sebastià.

MARIO LISARDE: Ha col·laborat amb orquestres com l´Orquestra Simfònica de Castella-Lleó, Reial Filarmònica de Galícia, ONCA i OBC. Destaca la seva participació en els Festivals Internacionals Proms de la BBC de Londres a la Royal Albert Hall. És el contrabaix principal de l´Orquestra Camerata XXI.

PROGRAMA:

I part

ROBERT SCHUMANN (1810-1856)
Quartet amb piano en Mi bemoll major op.47
Allegro ma non troppo
Molto vivace
Andante cantabile
Finale

II part

FRANZ SCHUBERT ( 1797-1828)
Quintet en La major “La truita” op.114 per a piano, violí, viola, violoncel i contrabaix
Allegro vivace
Andante
Presto
Andantino
Allegro giusto


nota de premsa