Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Documents
 
Imatge Ple 6 de juliol de 2023

Aquest ple extraordinari és el que és coneix com el Ple del cartipàs, perquè es dona compte o bé s'aproven temes com les delegacions de les àrees, la periodicitat de les sessions, les dedicacions dels càrrecs o els representants als diferents òrgans i consells. 

Presideix l'alcalde Pere Xirau i hi són presents, 16 dels 17 càrrecs. No assisteix al ple la regidora de SOM Canet, Raquel Serra.

DESENVOLUPAMENT DE LA SESSIÓ

Es dona compte al Ple:

En primer lloc, l'alcalde llegeix quins són els grups amb representació municipal i quins són els càrrecs electes que els composen: 

ARA CANET-PSC

Marian Gómez Téllez
Miguel Borrego González 
Beatriz Oller Ruiz 
Arena Almada Fàbregas 

Portaveu: Marian Gómez
Suplent: Miguel Borrego

CANETENCS INDEPENDENTS: 

Pere Xirau Espàrrech
M. Àngels Isart Falceto   
Joan Majó Guri
Glòria Jiménez Garcia

Portaveu: M.Àngels Isart
Suplent: Glòria Jiménez

ERC: 

Lluís Llovet Bayer 
Rosabel Madrid Camara 
Emili Sánchez Rodríguez 

Portaveu:  Lluís Llovet
Suplent: Emili Sánchez

Junts a CANET: 

Coia Tenas Martínez
Mònica Ventura Gómez 

Portaveu:  Coia Tenas 
Suplent: Mònica Ventura

Partit Popular - Partido Popular:

Albert Martínez Cortés - portaveu

CUP:

Andreu Graupera Giménez - portaveu

SOM Canet:

Raquel Serra Lerga - portaveu

Millorem CANET - Primàries:

Jordi Castellà Andrés - portaveu


L'alcalde explica al Ple algunes de les decisions que s'han pres els darrers dies mitjançant decrets d'Alcaldia: Són tinents d'alcalde:Lluís Llovet Bayer - 1r tinent d'alcalde - regidor i coordinador de les àrees d'Urbanisme, Sostenibilitat i Serveis Econòmics. 

Joan Majó Guri - 2n tinent d'alcalde - regidor d'Esports i Obres i Serveis i també coordinador d'aquestes àrees i de Comunicació i Govern Obert, Turisme i Noves Tecnologies. 

Emili Sánchez Rodríguez - 3r tinent d'alcalde - regidor de Cultura, Festes i Participació i també coordinador d'aquestes àrees i d'Educació, Joventut i Igualtat. 

Mònica Ventura Gómez - 4a tinenta d'alcalde - regidora de Promoció Econòmica i Activitats i també coordinadora d'aquestes àrees i de Medi Ambient i Sanitat. 

Raquel Serra Lerga - 5a tinenta d'alcalde - regidora d'Habitatge, Mobilitat i Platges, que exercirà també la coordinació d'aquestes àrees. 

 Són regidores delegades: Àngels Isart Falceto serà regidora delegada de les àrees de Benestar Social i Gent Gran, Recursos Humans i Seguretat Ciutadana. 

Rosabel Madrid Cámara serà regidora delegada de les àrees d'Educació, Joventut i Igualtat 

Glòria Jiménez Garcia serà regidora delegada de les àrees de Comunicació i Govern Obert, Turisme i Noves Tecnologies. 

Coia Tenas Martínez serà regidora delegada de les àrees de Medi Ambient i Sanitat. 

 

Demana la paraula el regidor de la CUP, Andreu Graupera, per felicitar aquest Govern per tenir més dones que homes (6 dones i 4 homes), però es lamenta que a l'hora d'establir les tinences d'Alcaldia, sigui a l'inrevés i majoritàriament siguin per als homes. 


  Junta de Govern Local (JGL) L'alcalde dona compte dels membres que la composen i de les delegacions d'Alcaldia en aquest òrgan. No ho detalla, perquè seria repetir els noms dels tinents d'alcalde i de les regidores delegades. La JGL la formen l'alcalde i els tinents d'alcalde i s'hi convida les regidores delegades. 

La JGL se celebrarà cada dijous a les 17.00 hores. 

Des de l'oposició, Marian Gómez i Andreu Graupera demanen perquè es fa la JGL amb tots els regidors de Govern, quan a la Junta només hi han d'assistir les tinences d'Alcaldia. L'alcalde i la regidora de Règim Intern mantenen que les regidores delegades hi seran convidades. Jordi Castellà diu a l'alcalde que té la potestat de convidar la resta de regidors, també als de l'oposició.

Intervé el regidor del PP, Albert Martínez, per destacar que els tinents d'alcalde no tindran dedicació i per tant cobraran a part per cada Junta, i en canvi les regidores delegades, que no formen part de la JGL també la cobraran, perquè totes tindran dedicació i formarà part del seu sou.  Respecte a la composició de les àrees, es pregunta perquè Platges va sola i no lligada amb altres àrees, com ara Obres i Serveis. I s'estranya que àrees tant importants com Benestar Social, Règim Intern i Seguretat ciutadana les dugui una sola persona. Per últim, es lamenta que no hi hagi una regidoria antiocupació. 

Miguel Borrego, en la mateixa línia, destaca que sembla que s'hagi actuat al revés de com hauria de ser. Enlloc d'escollir la tinença i dotar-la després, sembla que primer s'hagi decidit qui tindrà o no dedicació i després s'hagin triat les tinences. En el mateix sentit que el regidor Martínez, Borrego es lamenta que els tinents d'alcalde no tinguin dedicació i cobrin les juntes a part i que les regidores delegades que no la poden cobrar, tinguin dedicació i per tant, indirectament també les cobrin. 

Segueix l'intercanvi d'opinions i punts de vista entre Govern i oposició respecte a la distribució de les àrees. Graupera es pregunta com és que Benestar i Policia van juntes i Jordi Castellà demana perquè àrees com Urbanisme, Promoció Econòmica, Obres, Comunicació o Cultura, no tenen una dedicació dels seus regidors. Són àrees molt importants i dificultarà la coordinació i l'eficiència. Xirau li respon que l'ideal seria que tots poguessin tenir dedicació exclusiva, però estan limitats a 5 dedicacions. Sent 10 regidors, és impossible que ho tinguin tots. O bé es comparteix dedicació o bé es cobra per assistència als òrgans i no es té dedicació. 

Aquest punt s'aprova per 14 vots a favor i dues abstencions (CUP i Primàries).

 Periodicitat i delegacions del Ple

No s'expliquen al Ple les delegacions, perquè els regidors ja les tenen a la documentació que han rebut. 

Aquest Mandat, es proposa que els plens siguin mensuals i no cada dos mesos, com fins ara, amb l'excepció dels mesos de gener i agost. L'hora serà la mateixa que al Ple d'avui. 

Al torn d'intervencions, Albert Martínez felicita que es facin cada mes. Però quan a les delegacions de temes que ha de resoldre el Ple i que es passaran a la Junta de Govern Local, està disconforme amb algunes d'elles, ja que el Ple és el màxim òrgan municipal i hi intervenen tots els grups. A la JGL, només hi ha el Govern. Es demana perquè el sorteig de les meses electorals es fa per JGL i no per ple i si s'inclou en una Junta o se'n fa una d'extraordinària i per tant, es retribueix a part i només pels membres del Govern. 

Marian Gómez també agraeix que els plens siguin mensuals. Perquè en realitat se'n feien molts d'extraordinaris. 

Tots els grups hi voten a favor excepte el PP, que s'absté. 


  Comissions informativesA la Comissió informativa general, que és la que es reuneix prèviament al Ple, el PSC proposa que es modifiqui l'article del Reglament Orgànic Municipal sobre la participació dels grups polítics, per tal que hi puguin assistir més membres de cada grup. Es tindrà en compte i es valorarà per fer-ho més endavant. 

Es creen 4 comissions informatives especials, per seguir temes concrets: la de Comptes, la de la Gestió per al subministrament de l'aigua, la de la Policia Local i la de Planejament urbanístic.  El regidor de Millorem Canet proposa que totes aquestes comissions haurien de ser remunerades i no només la de Comptes. Tracten temes molt delicats i cal molta preparació per participar-hi correctament. Andreu Graupera demana que sobretot és tiri endavant la de la Gestió de l'aigua i Marian Gómez demana que, igual que a la de Planejament s'hi pot assistir amb un tècnic assessor (que no té vot), es pugui també fer-ho a les altres tres. Es tindrà en compte. 

S'aproven les comissions per unanimitat. 


 Comissions de seguiment de contractesSe'n creen 3, per fer seguiment dels contractes: Complex esportiu municipal, Subministrament d'aigua potable al municipi i Habitatges dotacionals del rial dels Oms. 

S'aproven per unanimitat 

 Representants municipals de seguiment a Convenis de col·laboracióHi ha 8 Comissions de seguiment i s'han nomenat els representants segons l'àmbit d'actuació. 

No se citen en el plenari. 

S'aprova per unanimitat 

 Representants al seguiment del Codi ètic de conducta dels alts càrrecsPresideix l'Alcaldia i hi són representats tots els grups. No se citen els noms al plenari. 

També s'aprova per unanimitat. 

 Representants als diferents Consells Municipals Són 6 consells municipals:

Medi Ambient, Cultura, Promoció Econòmica, Esports, Escolar i Cooperació. 

Presideixen els regidors de les diferents àrees implicades. Cada grup polític ha nomenat representants. 

Intervé el regidor Castellà que demana que es redactin Memòries de cada consell cada Mandat. Així hi ha objectius marcats i un temps per dur-los a terme. 

Andreu Graupera demana que la Comissió d'Esports es convoqui d'una vegada, perquè no s'ha reunit mai. Respecte a les altres comissions, només té constància que s'hagi convocat la de Promoció Econòmica i s'ha fet ben poca cosa. Li aclareixen que també s'ha convocat la de Cooperació. 

Marian Gómez troba a faltar el Consell de la Gent Gran i proposa que es creï el Consell de Joventut. 

Albert Martínez demana periodicitat de tres mesos i que no siguin consells inútils. 

L'alcalde respon que creu que un cop o dos a l'any seria molt positiu. Recalca que es convoquen també en funció de l'interès del moment. Explica que hi haurà un Consell de la Gent Gran i Joventut també en prepara un.  I pel que fa a fer Memòries, diu que s'aixeca acta de cada reunió i surten propostes. Pren nota de fer memòries en base a les idees i suggeriments que surtin de les trobades. Esports també es compromet a convocar-lo. 

S'aprova el punt per unanimitat. 

 Representants al Patronat de la Fundació Els GarrofersEn aquest cas, l'alcalde sí diu els noms dels càrrecs proposats per cada formació política: 

Canetencs:  M.Àngels Isart
ERC: Lluís Llovet
Junts a Canet: Mònica Ventura
PP: Josep M. Luque
Primàries: Jordi Castellà
SOM Canet:  Josep M. Figueras

Deixa pel final anomenar la persona proposada pel PSC. Xirau explica que ho ha fet així perquè li vol fer un esment especial. Es tracta de Josep A. Massagué, ex regidor de l'Ajuntament. Xirau aprofita per fer-li un reconeixement públic per la seva implicació durant l'anterior Mandat, en un moment molt complicat de falta de quorum. En un altre moment complicat, al maig passat, quan va plegar la gerència de Garrofers, Massagué va continuar amb la seva tasca. Ha fet les funcions de tresorer de forma professional i molt entregada. Pere Xirau està molt content que el sr. Massagué hi sigui i diu que si no l'hagués nomenat el PSC, ho hauria fet ell mateix des de l'Alcaldia. 

Intervé el regidor de la CUP. Explica que no han nomenat cap representant. El motiu és que no s'hi pot dedicar com voldria i caldria.  S'hi va implicar quan va poder durant l'anterior mandat però ara no pot. L'alcalde li agraeix la sinceritat. 

Marian Gómez agraeix les paraules cap a l'ex regidor Josep Antoni Massagué i les subscriu. Es posa de manifest que els colors polítics és poden deixar de banda i que tots estan per treballar per municipi. Demana que s'hi inclogui el seu nom com a suplent, ja que per un error, no es va especificar quan el seu grup va presentar la proposta. 

Es pren nota. 

Jordi Castellà intervé en el mateix sentit de compromís de tots els grups i treball conjunt. 

S'aproven els nomenaments per unanimitat.

 Representants a consorcis, ADF, òrgans consultius supramunicipals i altres Es proposa al Ple que s'aprovin els representants proposats per totes les formacions polítiques a un llista d'una vintena d'organismes supramunicipals. Demana la paraula el regidor del Partit Popular per manifestar el sentit del seu vot, que serà abstenció. El motiu és que a la llista d'òrgans hi ha l'Associació de Municipis per la Independència i el seu grup considera que aquesta adhesió implica malversació de fons públics. 

S'aprova doncs el nomenament dels representants per 15 vots a favor i una abstenció.  

 Junta de portaveusAquest és un òrgan de nova creació, previst al Reglament Orgànic Municipal, recentment aprovat. 

Al torn d'intervencions, Jordi Castellà celebra la creació d'aquest nou òrgan. Certament, com ha dit l'alcalde, ajudarà en el debat de mocions i de temes trascendents. Troba a faltar però, saber si aquesta comissió tindrà remuneració econòmica. Se li indica des del Govern que no està previst. Castellà ho lamenta perquè és un altre òrgan que requereix molta preparació i per tant molt de temps a destinar-hi si es vol fer bé. Aprofita per fer una reflexió sobre l'esforç dels grups municipals, sobretot els més petits, que han de participar en tants òrgans i temes. Seria un exercici de generositat del Govern, si de veritat es vol que els grups participin activament i aportin el millor talent, tenir en compte la remuneració econòmica. Si no, el que acabarà passant és que s'anirà deixant de participar a les comissions o es farà el mínim esforç. I això no es bo per l'Ajuntament.   

Andreu Graupera també es felicita per aquest nou òrgan i celebra que les mocions s'hi puguin debatre i així no se n'hauran de retirar tantes del Ple. 

Marian Gómez exposa el cas del Consell Comarcal del Maresme, que també té aquest òrgan i corrobora que certament agilitza la celebració del plenari posterior. També fa una reflexió en el sentit que considera positiu que siguin remunerades, com ho són a la resta de municipis que ella coneix on hi ha aquest òrgan. Demana que es replantegi aquest fet, ja que si serveix per debatre punts del plenari i per tant per fer-lo més àgil i escurçar-lo, té sentit que hi hagi aquesta compensació. 

L'alcalde els diu que enten les seves reflexions i que es tindrà en compte. 

La creació de la Junta de Portaveus, s'aprova per unanimitat dels 16 membres presents al plenari. 

 Representants municipals als consells escolarsAfecta a tots els centres educatius: Escola Misericòrdia, Turó del Drac, Institut Lluís Domènech i Montaner, Institut Sunsi Móra, Escola Bressol El Palauet, FEDAC i FEDAC Yglesias. 

Els representants de l'Ajuntament són la regidora d'Educació, Rosabel Madrid i el regidor Lluís Llovet, aquest darrer per la seva llarga trajectòria professional en l'àmbit educatiu. 

S'aproven els representants per unanimitat. 

 Assignacions als grups municipals i requisits per a la seva percepcióPere Xirau explica que se segueix en la mateixa línia que a l'anterior Mandat. Es manté l'assignació a cada grup de 200 euros i 100 euros per a cada membre de cada grup. Aquestes quantitats són anuals. 

El regidor de la CUP demana si es pot renunciar a l'assignació com a regidor. L'alcalde li diu que ho estudiaran. 

El regidor del PP explica que ell ha estat treballant a Mataró i que allà s'ha arribat entre tots els grups a un consens respecte a la quantitat de l'assignació. Es queixa que ningú els hagi dit res i que tot s'ho trobin al Ple. 

S'aprova per unanimitat. 

 Establiment del règim de dedicació dels membres de la corporacióLes retribucions contemplen dues modalitats: assistència a òrgans i dedicació. El nostre municipi, per la dimensió que té, li corresponen un màxim de 5 dedicacions completes. El Govern actual les ha distribuïdes, amb dedicació completa per a l'Alcaldia, tres dedicacions completes més que corresponen a tres regidores delegades i una dedicació parcial del 75% de la jornada per a una regidora delegada més. 

La retribució de l'Alcaldia ha augmentat respecte al Mandat anterior, però Xirau puntualitza que no excedeix del que està pressupostat. 

Respecte a les assistències, que vol dir que els càrrecs cobren quan assisteixen a una reunió de determinats òrgans, l'alcalde explica com es distribueixen. 

Es manté el pagament per assistència a les sessions de la Junta de Govern Local (368 euros per sessió i regidor) i s'ha incrementat la quantitat que es percep per assistència al Ple, que de 225 euros per Ple, passa a 275 euros. Es manté també la quantitat per assistir a la Comissió Informativa General i a la Comissió Especial de Comptes. 

Al torn d'intervencions, el regidor de Primàries, tot i afirmar que sempre cal deixar passar els 100 dies de gràcia per avaluar la gestió del Govern, sí que vol fer palès, com ha fet el regidor Martínez, que ha trobat a faltar interlocució sobre aquests temes. Cal tenir en compte tots els grups municipals i les seves opinions són importants. Després de veure el document que explica les dedicacions, Castellà comenta que de 7 regidors amb alguna dedicació, s'ha passat a 5. Això vol dir dos regidors menys per ocupar-se dels temes del dia a dia de l'Ajuntament. No ho troba correcte, ja que com més càrrecs electes hi hagi a l'Ajuntament, més fàcil serà dirigir-lo. Comencem un Mandat amb menys gent gestionant el dia a dia municipal. Exigir a qui no té dedicació, que a més a més de tirar endavant el seu dia a dia personal i professional, estigui pel dia a dia de l'Ajuntament seria un abús. Per tant, serà difícil pels regidors sense dedicació que puguin complir amb les àrees que se'ls ha assignat. Respecte a les assignacions als regidors amb dedicació plena, Castellà manifesta que es tracta d'una representació dels partits polítics. El seu sou serà el que cobrava l'anterior alcaldessa a l'inici del Mandat (després se li va augmentar). Castellà creu que s'ha fet un pacte. Que la Junta de Govern Local estigui remunerada amb 368 euros cada sessió i cada tinent d'alcalde que hi va i en canvi el Ple sigui de 275 euros per cada Ple i cada càrrec. El Ple és el màxim òrgan de sobirania popular i no hauria de remunerar-se menys que la Junta de Govern, que a més es fa setmanalment. Es discrimina clarament als regidors de l'oposició.  També fa referència als 50 euros per sessió i càrrec que es paga per assistir a la Comissió Informativa General i la Comissió Especial de Comptes. Es queixa que no s'ha tingut ni la gentilesa d'apujar l'IPC. Sense una remuneració mínima adequada es corre el risc que es perdi tot interès i importància perquè requereixen molta dedicació per preparar-ho corretament. Interessa a tothom que hi hagi participació i es pugui comptar amb assessors experts ... i tot això té un cost. 

El regidor del Partit Popular intervé expressant que dedicar-se a la política no té perquè significar fer un vot de pobresa. Troba correcte que augmenti el sou de l'alcalde i dels regidors amb dedicació. Explica que aquest és el seu primer Ple i que s'ha trobat amb molta documentació, que ha hagut de preparar-se juntament amb els seus companys de partit. Creu que l'objectiu de les remuneracions tant minses per l'oposició és que la seva sigui una tasca amateur, únicament de voluntat de servei públic. Però són regidors que tenen una vida personal i professional a part i seria necessari que aquestes retribucions s'augmentessin, per poder fer una millor tasca de fiscalització. 

Intervé la portaveu socialista, Marian Gómez que fa vàries puntualitzacions. La primera mostra l'acord amb les intervencions de Jordi Castellà i Albert Martínez. La responsabilitat de Govern no és la mateixa que la dels regidors de l'oposició. Però per experiència pròpia, pot assegurar que ser regidora de l'oposició porta molta feina i dedicació, si es vol fer ben feta. També és una gran responsabilitat.  Per tant, si es compara la dedicació i feina que fan des de l'oposició amb la remuneració rebuda, és totalment irrisòria. Gómez aporta dades que justifiquen aquesta puntualització. Cita la remuneració per Ple en altres municipis:  Premià de Mar: 574 euros per regidor i Ple; Masnou: 536 euros; Pineda: 350 euros;  Sant Vicenç de Montalt: 330; Arenys de Mar: 300; Arenys de Munt: 325.  Canet, amb els seus 275 està per sota de tots ells.
Gómez dona més dades. La Junta de Portaveus es remunera: Premià de Mar: 252 euros per regidor i Junta; Masnou: 152 euros; Pineda: 300 euros; Arenys de Mar: 300.  A Canet: 0 euros.
Comissió Informativa General:  Dosrius: 114 euros; Masnou: 268 euros; Pineda de Mar: 300 euros; Sant Sant Vincenç: 110 euros. A Canet de Mar: 50 euros. 

Amb aquestes xifres, Marián Gómez vol posar de manifest el menysteniment que es té respecte als regidors i regidores de l'oposició. No és proporcional al que cobren els regidors del Govern. Amb un alcalde que cobra 50.000 euros (cosa que repeteix que troben correcte), que són uns 4.000 euros mensuals (sou brut), la diferència amb els 325 de l'oposició, si és que hi ha Ple, perquè a l'agost i al desembre no cobraran, en canvi Juntes de Govern aquests dos mesos que no hi ha Ple, se segueixen fent. Per tant, segons Gómez, la discriminació és total i absoluta.
Respecte a les dedicacions, la regidora del PSC apunta que la regidora Coia Tenas tindrà dedicació exclusiva. Com que té un negoci obert al públic, demana si deixarà de treballar-hi. Tenas confirma que és accionista però que no hi treballa.
Demana que consti en acta la possible incompatibilitat de la regidora de Promoció Econòmica, que té un comerç al municipi. Entén que s'ha d'abstenir en els temes que l'afectin directament, però també ho ha de fer en els que afectin tot el comerç? Llavors qui gestionarà aquesta àrea en aquests casos? 

Les intervencions són respostes per l'alcalde. Agraeix que entenguin que els regidors han d'estar ben pagats o pagats adequadament. Aquest Govern ha fixat la retribució d'acord amb la situació de cada regidor. Això ha fet que un de cada grup tingui una retribució per dedicació. Els % que s'han assignat en anteriors mandats tampoc reflectien la dedicació real, ja que es feien moltes més hores. Posa d'exemple a la regidora Àngels Isart que al passat Mandat tenia una dedicació del 50% i portava dues regidores importants. Està d'acord en què les remuneracions de l'oposició s'han d'actualitzar. S'ha començat amb un gest, ja que dels 225 s'ha passat als 275 per Ple. En la mesura que es vagi podent, s'anirà actualitzant perquè està d'acord en què les retribucions entre Govern i oposició estan molt allunyades. Tot i que els sous que es pagaran nets, seran de 2.500 euros l'alcalde i 2.000 les regidores amb dedicació exclusiva. Tampoc s'està parlant de quantitats exagerades o amb un augment molt gran. Xirau reconeix el greuge i es compromet a anar-ho regularitzant, ja que també és conscient de les diferències amb els pobles de l'entorn.  Els càrrecs electes no han tingut augment de l'IPC durant el passat Mandat. En canvi els treballadors públics sí que l'han tingut. Aquest Govern intenta que la dedicació tingui un sou digne. 

Gómez demana la paraula. No qüestionen el sou de ningú. S'ha de cobrar pel que es treballa. Però hagués estat bé començar el Mandat, per diferenciar-se del Mandat passat, ja que s'ha fet un esforç en equilibrar el Govern, que s'hagués equilibrat la remuneració de l'oposició. 

Xirau agraeix les intervencions i recorda que es treballa amb un Pressupost que va ser difícil de confeccionar i que està obert perquè estem a la meitat de l'any natural. Les previsions eren dolentes però fins que es tanqui l'exercici no es veurà clarament el seu compliment. Si es pot, l'ajustament que s'ha fet amb els sous del Govern aquest any, es podrà fer amb l'oposició l'any que ve. 

Gómez els dona el vot de confiança però dona una darrera dada, que és l'augment de 40.000 euros en la partida on hi ha les retribucions i que només 3.500 corresponen a l'oposició. 

La darrera intervenció la fa el regidor del PSC Miguel Borrego tornant a fer referència a les possibles incompatibilitats de regidors. Cita la normativa al·legant que allà s'aclareix bé quan es produeix i el que això suposa. D'altra banda, es manté amb l'afirmació que ha fet en els primers punts del Ple sobre com s'han fixat les retribucions. Els nomenaments han estat condicionats per la situació de cada un. Coincideix que les cinc tinences d'Alcaldia no tenen contracte de dedicació i en canvi les regidores amb delegació totes tindran una relació contractual i un sou fixat. Això pot provocar disfuncions, perquè se suposa que el tinent d'alcalde està per sobre del regidor delegat. És qui ha de coordinar totes les àrees i no tindrà dedicació. 

La votació de les retribucions s'aprova amb els vots a favor dels 9 regidors del Govern presents al Ple. Hi voten en contra els regidors del PSC, PP i Primàries i s'absté el regidor de la CUP. 

Com que es tracta d'un Ple extraordinari, no hi ha torn de precs i preguntes. L'alcalde Pere Xirau aixeca la sessió, emplaçant els electes al Ple ordinari del dia 27 de juliol. 


Aquesta crònica s'elabora des del Servei de Comunicació municipal, d'acord amb els criteris de transparència que recomanen explicar com es prenen els acords i es desenvolupen les sessions plenàries i fer-ho de forma objectiva i que sigui fàcilment entesa per la ciutadania.

És un document complementari que acompanya a tota la informació oficial i els documents administratius relacionats, així com a la Vídeo acta, el sistema actual que utilitzem per a l'enregistrament en vídeo dels plens de la corporació.  També hi trobareu els acords i els decrets sobre les delegacions, assignacions i retribucions que s'han aprovat i debatut en aquesta sessió.  

les cròniques del Ple