Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dimarts, 07.09.2021

Cartell ExposicióL’exposició Canet 1900. Memòria retrobada, organitzada per l’Àrea de Cultura, i coordinada i produïda per la Casa museu i l’Arxiu Municipal de Canet.    
Aquesta exposició presenta una selecció de les imatges dels fons fotogràfics conservats a l’Arxiu Municipal, principalment, i d’altres procedències, que mostren tant aspectes de la vida quotidiana com espais del Canet de principis segle XX. Són instants immortalitzats en blanc i negre que ens permeten retrobar la nostra memòria visual més antiga, familiar i de poble.  L'exposició es pot visitar a la Casa museu fins al 13 de febrer de 2022 i ha comptat amb el suport econòmic de la Diputació de Barcelona. 


Canet 1900. Memòria retrobada, s'obre al públic aquest 7 de setembre. Hi trobem principalment una selecció de les imatges dels fons fotogràfics que es conserven a l'Arxiu Municipal de Canet, però també n'hi ha d'altres procedències. Totes elles ens mostren aspectes de la vida quotidiana i espais del Canet de principis segle XX. Una exposició que reivindica la importància que tenen les imatges com a font documental en la construcció de la història del Canet, especialment els fons privats. 

Fotografia de Joaquim Castells - Arxiu Municipal
 
Les imatges que hi trobeu, han estat seleccionades per la seva singularitat, i ens parlen de la vida i els costums d'aquella època, d'espais desapareguts, d'objectes en desús i maneres de fer que avui podem reconèixer amb curiositat i, de vegades, amb sorpresa. Tot plegat, són instants immortalitzats en blanc i negre que ens permeten retrobar la nostra memòria visual més antiga, familiar i de poble. 

A banda de reproduccions, també hi ha documents originals dels fons fotogràfics que custodia l'Arxiu Municipal. D'entre aquests, destaca el fons Josep Rovira i Fors, cedit recentment a l'Arxiu i que es troba en procés de tractament.

El visitant pot copsar la importància dels fons privats per construir la nostra memòria col·lectiva i la tasca que fa l'Arxiu en la recuperació d'aquests fons, ja sigui a través de la custòdia d'originals, cedits o donats, o a través de la digitalització d'arxius privats. 

L'exposició ha estat coordinada i produïda per l'Arxiu Municipal, la Casa museu i l'oficina tècnica de Cultura, i ha comptat amb el suport el suport econòmic de la Xarxa d'Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona.  Els comissaris de l'exposició són l'historiador de l'art, en Vicente de la Fuente, i l'arxivera municipal, la Iolanda Serrano. 

Sala exposició Canet 1900

Des del consistori es vol agrair a les persones i les entitats que han cedit imatges, materials o hi han col·laborat d'alguna manera, especialment: Oriol Arnau, Gemma Carbonell, Ferran Casanova, Lourdes Casanova, Margarita Castells, Emma Cuixart, Mercè Esterlich, Teresa Padró, Josep Padró, Oleguer Verge, Josep Villegas, Centre d'Estudis Canetencs i Xarxa d'Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona.

L'exposició la podeu visitar a la Casa museu Lluís Domènech i Montaner fins al 13 de febrer de 2022. 

expo 1

expo 2