Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dijous, 17.06.2021
Plantació rotondes canet

Aquest any, des de l'Àrea de Medi Ambient i Jardineria s'està duent a terme una important tasca de replantació de diversos espais verds de Canet de Mar que requerien renovar la jardineria existent.

  • Rotonda Via Cannetum amb Ronda Sant Jordi
  • Rotonda Via Figuerola amb Ronda Ferrer de Canet
  • Rotonda Ronda Sant Jordi amb C/Sant Marc (pendent de finalització)
  • Plaça 11 de Setembre on, des de l'Àrea d'Urbanisme, a més a més, s'han portat a terme obres de reparació dels parterres i dels espais de pas.

jardineresTotes aquestes actuacions s'han fet tenint en compte criteris de jardineria sostenible: s'ha instal·lat reg gota a gota i s'han triat espècies de baix consum hídric, resistents a les condicions climatològiques típiques del clima mediterrani i amb baixes necessitats de manteniment.

Concretament, a les rotondes s'ha optat per les composicions florals: barreja d'espècies de diferent mida, època i color de floració per afavorir l'augment de la biodiversitat, la presència d'insectes i altra fauna auxiliar (amb l'objectiu de reduir l'afectació de les plagues de l'arbrat viari) i millorar la connectivitat entre les zones urbanes, les zones verdes i els espais naturals. S'ha optat per espècies com: Dymondia margaretae, Senecio vira vira, Achillea millefolium o Phyllica ericoides.

Plantes plaça 11A la Plaça 11 de Setembre s'ha optat per dues espècies herbàcies que necessiten poc rec i poc manteniment: l'Armeria Marítima i la Zoysia japonica.

Ha quedat pendent per aquesta tardor la plantació de la Plaça Busquets, que es realitzarà seguint els mateixos criteris de jardineria i sostenibilitat.