Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Divendres, 04.06.2021
La diputada Mònica Palacín visita l'INS Sunsi Móra

La diputada d’Esquerra Republicana del Parlament de Catalunya, Mònica Palacín ha visitat aquest divendres 4 de juny al matí les instal·lacions de l’Institut Sunsi Móra de Canet de Mar per tal de conèixer de primera mà la situació en què es troba el centre. 

Acompanyada per la regidora d’Educació, Rosabel Madrid; el regidor d’Urbanisme, Lluís Llovet; Jordi Canalda, director del centre, i d’una representació de l’AFA, Palacín ha pogut conèixer in situ les necessitats d’espai que reivindica el centre.

Destacat noti Sunsi Móra

La regidora d’Educació de l’Ajuntament, Rosabel Madrid ha demanat a la diputada, que traslladi les diferents necessitats d’espai que presenta l’Institut Sunsi Móra al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. La regidora ha explicat que  tant l’ajuntament com el centre i l’AFA ja han tractat el tema amb el Serveis Territorials d’Educació al Maresme i  ha advertit que l’Ajuntament seguirà fent la pressió que faci falta per tal que, per al curs vinent, l’institut pugui tenir dos mòduls més i així ampliar els espais docents, garantir la correcta escolarització de l’alumnat i millorar les condicions de treball del claustre del centre.  

Per la seva banda, el director de l’Institut Sunsi Móra, Jordi Canalda ha explicat que any rere any el centre es troba que hi ha moltes famílies que no poden matricular els seus fills i filles en aquest institut per manca d’espai. Concretament, ha destacat que de cara al curs vinent, hi ha un grup classe complet que està en llista d’espera. Canalda ha reivindicat que l’Institut Sunsi Móra és un referent a la comarca, ja que va ser un dels primers centres a implementar el pla STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) i que ara el centre ha quedat petit. Els espais actuals són els que constaven en el projecte inicial, però ha advertit que el centre ha anat evolucionant, s’ha incorporat Batxillerat i l’equipament que ha de poder donar resposta a les noves necessitats educatives. Canalda també ha aprofitat per agrair a l’Ajuntament la seva voluntat per cedir espais per tal de poder construir l’edifici de l’institut. Tanmateix, ha advertit que el procés no serà immediat i que cal que els alumnes i els professors puguin gaudir de les mateixes condicions escolars i laborals que els alumnes i professors d’altres centres de  la comarca. 

Des de l’AFA s’ha destacat el desgast que aquesta situació està provocant entre l’alumnat i el professorat del centre. Destaquen que l’escolarització en mòduls ha de ser una solució temporal i que ara ja ha arribat el moment de trobar una solució coherent al problema d’espai del Sunsi Móra mentre no arriba el nou edifici. 

Mònica Palacín ha destacat la tasca de pressió i l’esforç que s’està duent a terme des de l’Ajuntament, valorant molt positivament que des del consistori, el centre i l’AFA es treballi en la mateixa direcció.  Palacín ha afirmat que “qualsevol centre educatiu del país ha d’estar en les millors condicions sempre” i, per tant,  s’ha compromès a traslladar al Departament d’Educació totes les necessitats i reclamacions que s’han posat sobre la taula durant la trobada. 

Imatges visita diputada Sunsi Móra

Visita diputada INS Sunsi