Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dimecres, 28.04.2021

nens visita deixalleriaL'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Canet de Mar ha col·laborat amb l'Escola Misericòrdia durant les jornades per a la sostenibilitat que va organitzar el centre abans de Setmana Santa.

Des de l'àrea s'han organitzat un seguit de tallers per a diferents cursos i també s'han realitzat diferents sortides per visitar la deixalleria municipal.

Concretament, aquest any s'han fet els següents tallers:

Plantada de plantes aromàtiques

Els alumnes de Primer de Primària van participar en aquesta activitat que tenia com a objectiu principal, potenciar el coneixement de l'entorn. En aquest sentit, les nenes i els nens d'aquest curs van plantar un seguit de plantes aromàtiques a l'hort de l'escola. Concretament, van plantar romaní, farigola, sàlvia i julivert.

Els alumnes van comptar amb l'ajuda de jardiners municipals per poder fer la planada.

Més informació i fotografies aquí.

Caixes niu

L'activitat, que la van realitzar els alumnes de 4t de Primària, va consistir en una xerrada prèvia sobre les caixes niu i els ocells que les fan servir i, posteriorment, fer la recerca de les caixes que hi ha col·locades al Parc de la Misericòrdia.

Els i les alumnes van trobar un total de 5 caixes niu:

  • 3 amb nius de pardal dins.
  • 1 amb un niu de mallerenga.
  • 1 buida.

Aprofitant la visita al parc, els i les alumnes van poder identificar una mallerenga carbonera, una mallerenga petita i també van veure Tudons, Tórtora turca, Mallerenga cuallarga, Estornell, Gafarró i una Sargantana ibèrica.

Més informació i fotografies aquí.

SOL, SORRA, MAR: ELS TRESORS DE LES NOSTRES PLATGES Els i les alumnes de 5è de Primària van baixar fins al passeig marítim del nostre poble per poder observar i descobrir els tresors que s'amaguen a la nostra platja. Un cop allà, van poder conéixer la gran quantitat de vegetació que, tot i les difícils condicions climàtiques i urbanes, lluiten cada dia per donar color a la sorra del nostre litoral.

Més informació i fotografies aquí.

TALLER LÚDIC SOBRE RECICLATGE: UN MÓN SENSE RESTA” A partir d’un joc participatiu i manipulatiu amb residus reals de totes les fraccions, es planteja una dinàmica de reflexió i anàlisi al voltant de l’impacte global de les nostres accions quotidianes de consum, reutilització i reciclatge.

Un cop realitzada aquesta primera part del taller, els i les alumnes de 2n i 3r de Primària van realitzar una visita a la Deixalleria municipal per tal de conèixer les instal·lacions i el servei que ofereix la deixalleria, el seu funcionament, els materials que s’hi admeten i la seva destinació.

Aquesta activitat, té com a objectiu, promoure la recollida selectiva, afavorir la participació, difondre el coneixement dels beneficis ambientals que en resulten i fomentar d’aquesta manera una consciència ecològica.