ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L'entitat DUGU és l'escollida per rebre la subvenció anual del Fons de Cooperació
PUBLICAT Dimarts, 19.01.2021
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic
imatge web DUGU Associació

Són 4.500 euros que es destinaran a pal·liar la greu situació d'emergència que pateix la població més desfavorida de Burkina Fasso.

Informació Acció Social

La secció local de l'entitat DUGU Associació i el seu projecte de desenvolupament per a la població de Burkina Fasso, a l'Àfrica occidental, han estat els escollits per rebre la subvenció del Fons de Cooperació corresponent a l'any 2020. La tria l'ha feta el Consell Municipal de Cooperació, format per entitats locals i per l'Àrea d'Acció Social de l'Ajuntament.

Són 4.500 euros que es destinaran a la compra de gra i productes de primera necessitat que conformen bona part de la dieta alimentària d'aquesta població i ajudaran també a fer front a l'acolliment d'una família de desplaçats, escolarització d'infants i reconstrucció d'habitatges.

D'altra banda, la subvenció es destinarà també a l'establiment de mesures per combatre la COVID 19 en aquesta regió africana, on la pandèmia ha causat estralls entre la població més feble. Els recursos sanitaris són escassos i no tothom hi té accés. A més a més de l'emergència sanitària, també els ha afectat la paralització de l'economia. Famílies senceres que depenien de paradetes de mercat, micronegocis o petits tallers de reparacions vàries, han quedat sense cap mena d'ingrés. I encara pateixen un tercer drama, el dels especuladors que acaparen productes de primera necessitat i els posen a preus desorbitats.

DUGU Associació neix l'any 2000 i des de llavors treballa per a ajudar a associacions, persones emprenedores i famílies sense recursos que difícilment tenen accés a les grans organitzacions de Cooperació.

^