ES|EN|FR
TelŔfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botˇ que mostra/amaga men˙ lateral
NotÝcies
Canet de Mar serÓ un dels municipis on s┤implementarÓ el projecte ‘Sostre 360║┤
Aquest programa consistirÓ en destinar educadors per intentar que els joves i les joves surtin de l┤exclusiˇ social
PUBLICAT Dimarts, 12.01.2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electr˛nic
imatge sostre projecte

Canet de Mar serÓ un dels tres municipis de la comarca del Maresme on s’implementarÓ el projecte ‘Sostre 360║’. El Departament de Treball, Afers Socials i FamÝlies Ús l’encarregat d’impulsar aquest pla que tÚ com a objectiu principal poder acompanyar, de forma personalitzada, a joves vulnerables majors d’edat que es troben en una situaciˇ de carrer i/o sensellar.

Destacat sostre 360

Concretament, aquest projecte preveu arribar a uns 140 joves de tota Catalunya per tal de poder oferir a aquestes persones suport social i habitacional per tal que els joves puguin dur a terme una vida autosuficient, abordant totes les seves necessitats des d’un vessant social i educatiu.

Aquest projecte es gestionarÓ des del Consell Comarcal del Maresme als municipis de Canet de Mar, Arenys de Mar i Masnou.

Tot i que Ús un projecte que es dirigeix a tots els joves d’entre 18 i 24 anys en situaciˇ de carrer, cal apuntar que un dels perfils majoritaris que es preveu atendre Ús el d’un noi immigrat de forma recent, sense documentaciˇ i amb poca capacitat adhesiˇ a serveis socials o altres projectes d’atenciˇ a les persones joves.

El programa ‘Sostre 360║’ oferirÓ:

  • Acompanyament a l’autonomia personal: suport a la vida quotidiana, rutines domŔstiques i hÓbits saludables; vetllar per la convivŔncia dins i fora del recurs habitacional, i vinculaciˇ del jove als recursos de l’entorn.
  • Suport en processos administratius, legals i judicials: acompanyar en l’obtenciˇ de documentaciˇ legal i els trÓmits per a la regularitzaciˇ administrativa, i vincular al jove amb assistŔncia jurÝdica.
  • Suport en la formaciˇ i la inserciˇ sociolaboral: acompanyament en el procÚs de formaciˇ i inserciˇ laboral; promoure l’assoliment de competŔncies lingŘÝstiques i instrumentals que permetin un bon desenvolupament i arrelament social, i que faciliti l’accÚs al mˇn laboral, i fomentar la seva autonomia en la recerca de feina.
  •  Salut: facilitar l’accÚs a la xarxa sanitÓria normalitzada, acompanyar en l’inici de processos de deshabituaciˇ a substÓncies addictives i promoure la salut emocional i fÝsica.
  • Prospecciˇ d’habitatge: cercar habitatge alternatiu fora del municipi.

Com es durÓ a terme el projecte?

L’└rea de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament esdevindrÓ la porta d’entrada del programa destinat a persones de menys de 25 anys sense sostre. Seguidament, serÓ l’└rea de Benestar Social qui farÓ la valoraciˇ i diagn˛stic inicial de la situaciˇ concreta de cada jove i en detectarÓ les seves necessitats. Una comissiˇ gestora de casos interdisciplinÓria s’encarregarÓ de fer el seguiment exhaustiu del projecte i de cada cas concret. Un cop el jove assoleixi la seva emancipaciˇ i integraciˇ social l’acompanyament finalitzarÓ.

Aquest projecte, en cap cas contempla l’acolliment de nous menors. L’objectiu Ús poder treballar per tal de poder dotar de les eines necessÓries per donar una sortida social i educativa als joves que actualment hi ha al municipi.

L’alcaldessa de Canet, Blanca Arbell ja va anunciar en el darrer ple ordinari celebrat el passat dijous 17 de desembre que Canet serÓ un dels nomÚs tres pobles del Maresme que es beneficiarÓ d’aquest projecte i que rebrÓ un total de 3 educadors, durant 8 hores al dia, per tal de poder redrešar tots aquests joves.

El ple aprova una mociˇ per declarar Canet de Mar lliure de racisme En el darrer ple, l’Ajuntament de Canet de Mar va aprovar per 13 vots a favor (ERC, Canetencs Independents, Som Canet, Junts per Canet, CUP i Canet i Tu) i quatre abstencions (PSC i PrimÓries) una mociˇ presentada per Esquerra Republicana per tal de declarar Canet de Mar lliure de Racisme.

Aquesta mociˇ tÚ com a objectiu poder a´llar el racisme en les institucions i al carrer i demana una coordinaciˇ conjunta entre institucions i teixit social per tal de poder combatre els rumors falsos sobre seguretat que criminalitzen i estigmatitzen a les persones migrades i treballar per garantir una millor i major integraciˇ de les persones migrades.

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^