Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
Com t'imagines l'Escola de Teixits l'any 2025?
PUBLICAT Dilluns, 30.11.2020

Escola teixits workshopEl passat divendres 27 de novembre diferents empreses del Maresme i Catalunya entre les quals cal destacar Eurecat, l' Escola de Teixits, l'Associacions tèxtils i  l'Ajuntament de Canet es van reunir telemàticament per celebrar un workshop  per reimaginar el tèxtil a Catalunya i , en concret, lligat amb el futur del CRTTT de Canet de Mar. Concretament, la trobada portava per nom: " Com t'imagines el CRTTT l’any 2025?"

La sessió es va inaugurar amb la presentació de Miquel Rey, director General de negoci d'Eurecat i amb la intervenció del regidor d'Urbanisme i Pla Estratègic 2030 de l'Ajuntament de Canet, Lluís Llovet.

Seguidament, empreses que formen part de tota la cadena de valor tèxtil i d'altres relacionades amb l'economia circular van aportar diferents propostes entorn de les seves necessitats i van valorar quines capacitats entenen elles que ha de poder oferir el centre ubicat a Canet de Mar.

En aquesta trobada, es va concloure que és essencial que el CRTTT-Escola de Teixts de Canet de Mar esdevingui un centre referent per al sector tèxtil productiu i per a les empreses que volen solucions tèxtils a les seves necessitats. Per tant, el projecte de futur d’Eurecat-CRTTT implica consolidar el centre com a pol d’atracció per a les empreses innovadores del tèxtil.

L'Ajuntament i el centre aposten per un projecte ambiciós que aporti valor a les empreses del sector i al país, i per a formular-lo s'està elaborant un pla estratègic amb diferents actuacions a desenvolupar en un futur pròxim.

El workshop "Com t’imagines el CRTTT l’any 2025?", és una de les actuacions que contempla el pla estratègic. Aquesta té com a objectiu principal  "identificar i prioritzar les potencialitats del CRTTT d’acord amb les necessitats empresarials i de territori i les capacitats tecnològiques del CRTTT i d’Eurecat. Aquest exercici ha de servir com a base per a la presa de decisions dels agents competents, que ens han de facilitar el camí per consolidar el centre com a referent de país en recerca, innovació i formació tèxtil".

El futur del centre s'ha de potenciar donant a conèixer tot el que es fa al centre de Canet i centrant els esforços en l'assessorament a empreses, la creació d'un laboratori de testeig i prototipatge i desenvolupar l'economia circular i de reciclatge.