ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
L´Ajuntament de Canet de Mar aprova la renovació de l´enllumenat de la carretera N-II
L´estalvi energètic i la sostenibilitat són un dels eixos bàsics d´aquest mandat
PUBLICAT Dilluns, 02.11.2020
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic

La regidoria d’urbanisme de l'Ajuntament de Canet de Mar segueix impulsant la renovació de la xarxa elèctrica de tot el poble amb llums amb tecnologia LED. En els darrers anys s’han canviat els llums de més de seixanta carrers del poble i tal com va explicar el regidor d’urbanisme, Lluís Llovet, això representa una nova política mediambiental retirant tots els llums de vapor de mercuri i apostant per tecnologia LED amb l’eliminació de la contaminació lumínica i un evident estalvi energètic.

Destacat llum nII

En aquest gràfic es pot comprovar l’estalvi de consum energètic que hi ha hagut a Canet de Mar els darrers anys amb una baixada del 20%. El que representa una millora de la il·luminació també és un estalvi econòmic per a les arques municipals.

grafic llum canet

L’aprovació, aquesta setmana passada,  del projecte de renovació de l’enllumenat de la N-II representa un nou avenç amb la retirada d’un enllumenat molt antic que no seguia normativa i amb una tecnologia de vapor de mercuri obsoleta. L'import d'aquest projecte és de 216.571,30 euros.

Aquest canvi, provocaria un estalvi energètic de més del 50% passant de 11Kwh de consum a uns 5 Kwh . Mesura molt necessària també per millorar la  il·luminació en una via molt important i per reduir els efectes de la contaminació lumínica.  

mapa canet enllumenatUn cop passat, i aprovat, pel ple municipal del passat 29 d'octubre, aquest projecte es presentarà a carreteres per la seva posterior aprovació i així poder iniciar les obres. El tram que està previst canviar és el que hi ha entre els carrers Miramar i Narcís Monturiol.

^