ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
El cribratge comunitari a l´Institut Lluís Domènech acaba amb gairebé un miler de proves PCR realitzades
Els dies 25, 28 i 29 de setembre es va realitzar el cribratge als alumnes, personal docent, personal d´administració i personal d´administració extern de l'institut
PUBLICAT Dimecres, 14.10.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic
covid test unsplash

El Departament de Salut ha fet arribar a l’Ajuntament de Canet de Mar l’informe amb els resultats del cribratge comunitari que es va realitzar el passat mes de setembre a l’Institut Lluís Domènech i Montaner de Canet de Mar.

En total, Salut va fer un total de 949 proves PCR entre els alumnes, personal docent i els pares i mares

Cribratge sanitari ins canet

Concretament, els dies 25, 28 i 29 de setembre es va realitzar el cribratge als alumnes, personal docent, personal d’administració i personal d’administració extern. En total, es van realitzar 669 PCR. D’aquestes, 41 van ser positives (6,13%). 

taula 1

L’actuació tenia com a objectiu la detecció de casos positius asimptomàtics en el centre, que va haver de suspendre la seva activitat presencial durant 10 dies. 

Per tal de realitzar una actuació més curosa, es va decidir fer extensiu aquest cribratge als pares i convivents estrets dels alumnes del centre. Aquestes proves es van realitzar de forma voluntària els dies 30 de setembre i 1 d’octubre. Un total de 280 familiars van realitzar-se la prova PCR i d’aquestes només 3 van sortir positives (1,07%).

taula 2 cribratge ins canet

Des de les àrees de Sanitat i Educació de l’Ajuntament de Canet de Mar es valora molt positivament aquest cribratge, ja que ha permès detectar casos asimptomàtics entre alumnes i personal del centre i tallar la cadena de transmissió.

Actualment, a data de 14 d’octubre, la situació als centres educatius del municipi està estabilitzada i controlada. També cal destacar que l’índex de rebrot a Canet és baix (67.84%). Tanmateix, des de l’Ajuntament es demana a la ciutadania no abaixar la guàrdia i seguir complint amb les mesures higièniques i de seguretat vigents per tal d’evitar la propagació de la COVID-19. Mantenir la distància de seguretat, portar posada correctament la mascareta i fer una bona higiene de mans segueixen sent mesures molt eficaces per evitar el contagi del SARS-CoV-2. També es remarca la importància de realitzar correctament la quarantena per tal de no posar en risc a la resta de la població. 

més informació NOTÍCIA | L´Institut Lluís Domènech i Montaner suspèn l´activitat presencial la setmana del 28 de setembre

NOTÍCIA | Informació actualitzada sobre l'afectació de la Covid a les escoles

GUIA | Tot el que cal saber sobre la Fase de Nova Normalitat 

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^