ES|EN|FR
Telèfons
Correus
Cercar
Facebook
Twitter
Instagram
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Una donació incrementa la col·lecció de Goigs de la Biblioteca
PUBLICAT Dilluns, 05.10.2020
Imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònic
Gràcies a la donació d'una canetenca, aquest equipament cultural veu créixer l'extensa col·lecció de composicions poètiques de caire popular que ja té el seu fons documental.

Goigs BibliotecaLa canetenca Victòria Cruanyes Masvidal ha donat  a la Biblioteca, a través de l’Ajuntament, un recull de quaranta-set Goigs editats entre el 1958 i el 2015, per tal de que entrin a formar part de la col·lecció de Goigs que la Biblioteca ja té en el seu fons.

Els Goigs, són composicions poètiques de caire popular, en llaor de la Mare de Déu, de Crist o d’un Sant, que se solen cantar de manera col·lectiva en celebracions religioses de cert relleu, ja sigui com a pregària de la comunitat o bé per donar gràcies. Les primeres impressions dels Goigs sembla ser que foren al s. XVI.

La Biblioteca P. Gual i Pujadas conserva en el seu fons una important col·lecció de més de 3.000 Goigs, la major part dels quals provinents del Llegat Serra Viñes, que s’ha vist augmentada amb l’actual donació.

Enguany la Biblioteca, gràcies a un dels ajuts del Catàleg de Serveis de l’Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, dins l’apartat de Lectura Pública per a la Catalogació de fons especials de les Biblioteques Públiques, iniciarà un procés de catalogació de la col·lecció de Goigs. Serà una primera etapa que n'inclourà 500, però ja amb la intenció d’anar sumant noves etapes fins a la total incorporació dels Goigs al fons del Catàleg Aladí de la Xarxa de Biblioteques Municipals.

^