Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
La Fira es farà el cap de setmana del 18 al 20 de setembre
 
portada notícia fira modernista 20

Davant l’evolució de la pandèmia sanitària de la COVID-19, l’Ajuntament de Canet de Mar ha decidit adaptar el format de l’edició  de la Fira Modernista 2020 que se celebrarà el cap de setmana del 18 al 20 de setembre.

modernista decla

La regidora de l’àrea, Ana Maria Casas afirma que durant tot l’estiu s’han estat valorant diferents opcions però que totes han quedat desestimades davant l’alt risc de rebrot en el qual es troba actualment el municipi.  Casas adverteix que no és prudent mantenir el format original de l’esdeveniment just una setmana després de l’inici del curs escolar. Tanmateix, per tal de donar continuïtat a la 13a edició de la Fira Modernista de Canet de Mar es fa una aposta ferma per tal de divulgar el patrimoni de la nostra vila, sobretot entre les canetenques i canetencs a través de mitjans audiovisuals en línia.

Per tant, totes les activitats presencials previstes queden anul·lades a excepció de les rutes guiades organitzades des de l’Ajuntament i les visites al Castell de Santa Florentina que es realitzaran amb un aforament màxim de 10 persones i amb reserva prèvia.

Amb l’objectiu de mantenir l’essència de la Fira s’ha optat per guarnir els carrers del centre de Canet amb detalls que ens aboquin al record de les passades edicions de la ja tradicional i esperada Fira Modernista. També s’han organitzat concerts de música en directe, dissabte a la tarda i diumenge al matí, en dos punts diferents i desconeguts del centre del poble per tal d’ambientar la jornada. Aquests concerts es faran des de dues localitzacions no visibles per tal d’evitar aglomeracions. Per tant, seguint amb totes les normes de seguretat, des de l’Ajuntament convidem a totes les persones que ho vulguin a vestir-se d’època per gaudir d’una edició diferent de l’esdeveniment.

Per tal de fer arribar el modernisme canetenc a tothom, des del consistori s’aposta per divulgar el patrimoni artístic, cultural, arquitectònic i gastronòmic a través de les xarxes socials i mitjans en línia. Durant aquests dies s’han impulsat un seguit d’activitats i propostes per viure i participar de la Fira Modernista de Canet de Mar amb total seguretat, distància i des de casa!

Per tal de portar-te el modernisme a casa, es duran a terme un seguit d’ iniciatives que van des de la visualització de vídeos 360º a compartir imatges i vídeos actuals o d’edicions anteriors de la Fira, per tal de poder recordar instants i personatges vinculats al modernisme canetenc. Alguns establiments de restauració també oferiran petits tasts de menús, tapes, dolços, etc. inspirats en aquest estil arquitectònic. Alguns d’ells també disposaran de servei d’entregues a domicili.

A través de la pàgina web de l’Ajuntament, de les xarxes socials i del servei de Turisme s’informarà de totes les activitats que es posaran en marxa per tal de poder gaudir, de forma reduïda, virtual i segura de la Fira Modernista 2020.

Missatge de la regidora de promoció econòmica, Ana Casas