Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dijous, 09.07.2020

Voluntaris unsplashDes de l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Canet de Mar es presenten les diferents actuacions realitzades des de l’inici de l’any 2020. Enguany, cal destacar que hi ha hagut un augment de demandes a causa de la crisi sanitària de la COVID-19.

Durant la pandèmia sanitària, l’àrea ha atès demandes des de diferents vies: telefònicament, presencialment, a través d’un qüestionari publicat al web municipal i correu electrònic.

Des del 16 de març, s’han comptabilitzat un total de 183 actuacions per situació sobrevinguda arran de la COVId-19, de les quals 129 han estat de famílies que no eren usuàries de serveis socials.

Específicament, els casos han quedat recollits de la següent manera:

Ajudes socials taules covid

Després de la cobertura de necessitats bàsiques, la demanda més sol·licitada per els usuaris ha esteta d’ajuts econòmics. Des de principis d’aquest 2020, s’ha atorgat un total de 145 ajuts d’urgència social, 144 dels quals s’ha atorgat per pal·liar l’emergència provocada per la COVID-19. D’aquestes 63 han estat ajudes per poder fer front al pagament de les quotes de lloguer ; 24 per ajudar a pagar les factures de subministraments bàsics de la llar; 6 per poder comprar aliments bàsics a comerços locals. La resta han estat per cobrir altres necessitats.  

En total, aquest 2020 s’han ajudat a més de 140 famílies del poble. 

Concretament, la despesa municipal efectuada en ajuts d'emergència social durant aquests mesos ha estat de 40.341, 96 euros.

Total diners municipals

Seguiment de la gent gran Per tal de poder garantir el benestar de les persones grans del municipi, durant el període de confinament es van realitzar un seguit de trucades per tal de poder fer un seguiment del seu estat, tant anímic com de salut, i garantir en tot moment que no tinguessin cap mancança.

Amb questa tasca, es van realitzar un total de 747 trucades. Aquestes es va organitzar prioritzant les persones de més de 75 anys que actualment viuen soles, seguit de les llars amb dues persones majors de 75 anys i finalment, també es van realitzar un total de 36 trucades  a llars d'usuaris del servei d'atenció domiciliària (SAD).

TRUCADES SEGUIMENT COVID BENESTAR SOCIAL

Paral·lelament, des de la Creu Roja també s'han realitzat trucades de control a la gent gran i a col·lectius vulnerables.

Distribució d'aliments i altres serveis Des de l'àrea s'ha treballat per poder garantir que cap família que ho sol·licita es quedi sense aliments. Per tal de poder garantir un lot molt més complet, s'ha hagut de realitzar un gran esforç econòmic, d'organització i d'infraestructura.

Durant la crisi sanitària, s'ha gestionat i distribuit un total de 18.434 tones d'aliments, entre els quals hi havia productes frescos (fruita, verdura, patates, ous, etc.) i productes secs distribuits juntament amb Càritas i la Creu Roja. Es calcula que la despesa municipal ha estat d'uns 7.754, 67 euros.

Donació optralTanmateix, cal destacar i agrair les donacions particulars que s'han realitzat en aquest àmbit. Concretament, l'empresa Optral va fer una donació de 3.000 Kg d'aliments, el CAP de Canet va donar 15 Kg d'aliments per a infants, Cafès Ros va fer una donació de 1.330 Kg de sucre i cafè en sobres i també es va rebre una donació anònima de 200 Kg d'aigua de coco.

També cal destacar que des de la Creu Roja s'han repartit 20 targetes per comprar alimentació, 25 kits d'alimentació familiar, 8 kits d'higiene i 6 kits de bolquers.

Des de l'Àrea de Benestar Social també s'han donat ajuts per servei de bugaderia, repartiment de butà i s'han distribuït 250 targetes moneder, corresponents a les beques menjador.

més informació NOTÍCIA | Oberta la convocatòria de la primera línia d´ajuts per a autònoms i empreses del municipi

NOTÍCIA | Oberta la convocatòria de beques econòmiques per a les activitats d'estiu i l'escola bressol

NOTÍCIA | Tramita les sol·licituds d'ajuts de menjador escolar 2020/21

NOTÍCIA | Canet reparteix les targetes moneder de les beques menjador

ESPAI WEB INFORMATIU | Promoció Econòmica habilita un espai on line per atendre empreses, treballadors i autònoms durant la COVID-19

FORMULARIS D'AJUDA | Suport a les persones afectades per la COVID-19

NOTÍCIA | Serveis Socials, Creu Roja i Càritas reparteixen aliments a més de 200 persones en situació de vulnerabilitat

NOTÍCIA | Solidaritat Canetenca davant del Coronavirus: Des de pantalles protectores a mascaretes i bates