Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Divendres, 19.06.2020
portada nova realitat

Canet de Mar, juntament amb la resta de poblacions de Catalunya, es troba a la Fase de ‘Nova Realitat’ decretada pel Govern de la Generalitat de Catalunya. Amb aquest decret, es posa fi a la Fase 3 de la desescalada i s’inicia la ‘ fase de represa’.

Tot i que encara no es coneix la durada exacte d’aquesta fase, està previst que s’allargui fins que hi hagi una vacuna o un tractament eficaç contra la COVID-19. Aquesta nova fase està basada en la convivència amb el coronavirus, la prudència  i l’autoresponsabilitat.


NOVES MESURES DE SEGURETAT

Ús de mascareta

L’ús de mascareta és, des del passat dijous 9 de juliol, obligatori a Catalunya per evitar el contagi i la propagació de la COVID-19. Per tant, les persones de més de 6 anys estan obligades a portar la mascareta degudament posada en la via pública, espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic i que es trobi obert al públic, encara que es pugui mantenir la distància física de seguretat.

La mascareta és obligatòria al transport públic.

Mascareta banner xarxes

Consulta aquí les excepcions.

Distància

S’ha de garantir la distància interpersonal d’1,5 metres entre persones i grups.  Només les persones que conviuen de forma habitual poden reduir aquesta distància.

Establiments i activitats d'hostaleria i restauració

En els establiments d'hoteleria, restauració i terrasses, així com en els bars i restaurants de platja, s'han d'adoptar les mesures següents:

  • S'ha de garantir la distància interpersonal mínima d'1,5 metres en el servei de barra.
  • S'ha de garantir una distància mínima entre taules o agrupacions de taules, d'1,5 metres, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació d'aquestes. La taula o agrupació de taules que s'utilitzin amb aquesta finalitat han de ser d'acord amb el nombre de persones que permeti respectar la distància mínima de seguretat interpersonal.
  • S'estableix un horari de tancament dels establiments a la 1:00 hores com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00:00 hores.

Consum de tabac i assimilats

No es pot fumar en la via pública o en espais a l'aire lliure quan no es pugui respectar una distància mínima interpersonal d'almenys 2 metres. Aquesta limitació és aplicable, també, per a l'ús de qualsevol altre dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, catximbes o assimilats.

No fumar

Limitació d’aforament i activitats

Caldrà garantir un espai de 2,5 metres quadrats per persona.

Preferentment, totes les activitats s’hauran de fer a l’aire lliure (si és possible).

A les activitats als espais públics, s’han d’evitar les aglomeracions i no es poden superar les limitacions d’aforament establertes i /o modificar la disposició de seients.

Caldrà també establir mesures de circulació dels assistents per evitar aglomeracions i contacte en els creuaments o punt on pugui haver-hi major afluència.

Recorda...

Card Fase Nova Realitat

  • Cal protegir les persones més vulnerables. Aquestes han de tenir una atenció preferent en establiments i activitats.
  • Neteja’t sovint les mans.
  • L’ ús de mascareta és obligatori.
  • Cal mantenir una distància de seguretat de com a mínim 1.5 metres entre persones que no convisquin.
Document del DOGC - Mesures Salut COVID-19 / 180820

Document del DOGC - Mesures Salut COVID-19 / 180820

Fitxer: DOGC___Departament_Salut_180820.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 3
Mida: 49,47 kB

 SI TENS MÉS DUBTES:

NOTÍCIA | Mascareta obligatòria encara que es pugui mantenir la distància

NOTÍCIA | Les platges de Canet estan obertes. Consulta la normativa

NOTÍCIA | Creu Roja Canet posa en marxa un dispositiu per reforçar la informació i sensibilització dels joves en relació a la COVID-19