Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies
La mascareta serà obligatòria al carrer i en espais tancats si no s'assegura la distància mínima
PUBLICAT Dimecres, 20.05.2020
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònic
Mascareta

Portar la mascareta posada serà obligatori a partir del pròxim dijous 21 de maig també a la via pública i en espais tancats quan no es pugui garantir una distancia de seguretat de dos metres entre persones, a més de quan es viatgi en transport públic.

Així ho publica el BOE d’aquest dimecres 20 de maig després que dilluns el Govern de l’Estat i les Comunitats Autònomes arribessin a un acord sobre l’ús de les mascaretes per tal d’evitar la propagació de la COVID-19.

Concretament, el BOE publica que “L'ús de mascareta serà obligatori a la via pública, en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert a el públic, sempre que no sigui possible mantenir una distància de seguretat interpersonal de al menys dos metres”.

L’ús de la mascareta en aquests casos és obligatori per a les persones de més de 6 anys d’edat i és recomanable per a infants de 3 a 5 anys. Tanmateix, el BOE contempla algunes excepcions:

  • Persones que presentin algun tipus de dificultat respiratòria que es pugui veure agreujada per l'ús de la mascareta.
  • Persones en què l'ús de mascareta resulti contraindicat per motius de salut degudament justificats, o que per la seva situació de discapacitat o dependència presentin alteracions de conducta que facin inviable la seva utilització.
  • Desenvolupament d'activitats en què, per la pròpia naturalesa d'aquestes, resulti incompatible l'ús de la mascareta.
  • Causa de força major o situació de necessitat.
Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^