Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dilluns, 02.03.2020

xarxa SAI imatge webEl Consell Comarcal del Maresme ha posat en marxa el Servei d'Atenció Integral LGBTI Maresme adherit a la Xarxa SAI. Les àrees d'Igualtat i Acció Social de l'Ajuntament han assistit a l'acte de signatura del conveni que oficialitzava l'inici del servei.

signatura xarxa SAI - foto: Consell Comarcal del MaresmeDivendres passat, 28 de febrer, vam assistir a l'acte oficial de la posada en marxa del Servei d'Atenció Integral LGBTI Maresme, formalitzat mitjançant la signatura del conveni d'adhesió a la Xarxa SAI, a càrrec del president del Consell Comarcal, Damià del Clot, i la directora general d'Igualtat, Mireia Mata. Un nou servei que donarà cobertura a totes les persones de la comarca que necessitin informació o assessorament en temes de diversitat sexual i de gènere i, especialment, a aquelles en situació de discriminació o violència per raó d'orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

La signatura del conveni entre la Direcció General d'Igualtat i el Consell Comarcal s'ha complementat amb una sessió formativa adreçada a personal tècnic municipal a càrrec de Lluïsa Jimenez, responsable de l'Àrea per la Igualtat de Tracte i No-discriminació de persones LGBTI de la Generalitat i amb la presentació del funcionament del SAI Maresme a càrrec de la consellera delegada d'Equitat i Acció Social, Meritxell Romero, i de l'equip tècnic que conduirà aquest nou servei comarcal que neix amb els objectius de:

  • Visibilitzar la diversitat d'identitats de gènere i opcions sexuals
  • Conèixer les realitats de les persones LGBTI del Maresme
  • Treballar per la prevenció de la discriminació (LGTBIfòbies)
  • Atendre les persones que pateixen o han patit discriminacions per raó d'orientació sexual o identitat de gènere i qualsevol altgra consulta que presenti la ciuadania
  • Fomentar l'impuls i el desplegament de les polítiques LGBTI a la comarca
  • Formar en la diversitat sexual

El SAI Maresme compta amb una psicòloga, una advocada i una agent d'igualtat que facilitaran informació i assessorament legal i psicològic a les persones i els familiars que el necessitin i promouran accions de prevenció i sensibilització per combatre les LGBTIfòbies.

El SAI Maresme es troba ubicat a les dependències del Consell Comarcal del Maresme (Plaça Miquel Biada 1 de Mataró). Les persones que vulguin contactar-hi, ho poden fer telefònicament (93 741 16 16) o per correu electrònic: sai.lgbti@ccmaresme.cat.