Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
Tindrem una Fira de cine!
PUBLICAT Dijous, 12.09.2019

Cartell Fira Modernista 2019La Fira Mercat Modernista ens porta per segon any el Concurs de cartells. Un concurs creat per fomentar la participació ciutadana i la creació artística i que l'any passat va tenir com a guanyador, la imatge del cartell d'enguany.

Qui guanyi aquest any serà doncs la imatge del cartell de la 13ena edició, la de l'any 2020. La participació és oberta a totes les persones que vulguin presentar les seves obres i que tinguin més de 15 anys. Dilluns dia 16, l'endemà de la Fira, publicarem les bases d'aquesta edició.

La temàtica central de la 12ena Fira és “El cinema al modernisme”. El cinema fou una disciplina que va destacar durant aquella època per decantar-se del realisme i centrant-se en els efectes visuals, tot recreant experiències no necessàriament realistes, tot des d'un punt de vista subjectiu. Molts cineastes modernistes van utilitzar imatges surrealistes per crear reaccions emocionals i psicològiques, però potser el més conegut i gran icona del moviment modernista en el cinema és Charles Chaplin, qui va donar vida a les pel·lícules de cinema mut, amb una gran crítica social sobre les condicions de vida de la classe obrera i marginada.

Per tal de completar l'ambientació cinematogràfica modernista, la Casa museu manté durant la Fira l'exposició Gran Éxito! El cinema a l'època del Modernisme, una proposta de viatge en el temps que ens porta a ser espectadors com ho foren els ciutadans de fa més d'un segle. Com diu Lluïsa Suárez, comissària de l'exposició "en una època com l'actual, de sobresaturació visual i tecnològica, d'efectes digitals, de realitat virtual i tantes altres falses idees de modernitat, serà una sorpresa per alguns espectadors descobrir que els formes han canviat molt des del segle XIX però que, en el fons, moltes coses encara continuen igual".