Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
Polígon Industrial CAN MISSER
PUBLICAT Dimarts, 08.11.2005

El conseller de Treball i Indústria, l'Honorable Senyor Josep Maria Rañé, serà a Canet aquest diumenge per oficialitzar la inauguració del polígon industrial.

vista del polígon Un polígon que ja té nom, Can Misser. El nom prové de l'antiga nissaga canetenca dels Misser, que foren propietaris dels terrenys d'aquesta zona.

L'acte inaugural vol ser una festa. L'Ajuntament ha preparat un seguit d'activitats, com ja es va fer amb la inauguració de la riera Buscarons aquest estiu. Per facilitar l'accés de la població al polígon, hi haurà un carrilet, que pujarà i baixarà de la zona industrial tot fent un passeig pel centre de Canet.

Al polígon s'hi instal.laran uns inflables, llits elàstics i una ludoteca per als més petits. Un cop fet l'acte central de la inaguració se servirà un vermut popular. Totes les activitats són gratuïtes.

Amb motiu d'aquesta inauguració, també s'han editat uns calendaris per a l'any 2006 que es repartiran durant la jornada. En aquests calendaris hi podem veure imatges del polígon i hi trobem marcades les diferents festes locals per a l'any vinent.

obres del polígon industrial 2005 Les obres del polígon van començar al maig del 2004. Han estat disset mesos de treballs que ha dut a terme l'empresa COPISA, guanyadora del concurs públic. El cost de les obres ha estat de 4.172.255,26 euros.

A les 17 hectàrees del polígon Can Misser s'hi podran construir diferents tipus de naus industrials. N'hi haurà d'aïllades i n'hi haurà en filera. Les més petites tindran entre 400 i 1.000 m2 i les més grans, fins a 2.500 m2.
Les empreses ja s'hi estan interessant. I no només les ja establertes a Canet, sinó també empreses forànies, com la Benzinera Roil, la majorista distribuïdora de begudes, alimentació, productes de neteja, vins, caves i licors, Distribucions Ramon Riera Vernis o Maiol Germans, una empresa dedicada a la venda al major de mànegues i tubs de rec que ha triat Canet pel seu emplaçament, la bona comunicació i l'entorn.

Totes aquestes activitats s'instal.laran als carrers del polígon. Uns carrers que porten noms de personalitats  històricament rellevants, relacionades amb la indústria i la construcció. Els noms els ha posat l'Ajuntament, d'acord amb una proposta del Centre d'Estudis Canetencs, entitat local que l'assessora en assumptes de patrimoni històric.

Així, trobarem al polígon noms com Domènech Pascual, industrial serraller o els Germans Bassas, mestres de cases. També Jaume Romagosa i Duran, industrial del gènere de punt o Pere Llauger i Prim, precursor de l'electrificació de Canet. I la riera d'en Misser, que travessa el polígon i li dóna nom.

Veieu el detall dels actes de la inauguració d'aquest diumenge 13 de novembre en aquest enllaç


Informació publicada el dimarts 8 de novembre de 2005