Ajuntament de Canet de MarAJUNTAMENT DE CANET DE MAR

Notícies
PUBLICAT Dilluns, 31.10.2005
El trencament d'un anclatge al mur posterior del centre i la impossibilitat tècnica de determinar immediatament si se'n poden trencar més, obliguen l´Ajuntament i la Generalitat a desallotjar l´Hospital.


Dissabte a la nit es va trencar un dels 60 anclatges que hi ha al mur posterior de l´Hospital residència.  Una barra de ferro va entrar a l´interior de l´edifici provocant un ensurt, però sortosament, cap dany a les persones.


L'Ajuntament, després que l´alcalde hagi parlat amb consellera Montserrat Tura, responsable d´Emergències de la Generalitat, ha acordat desallotjar el centre. S´ha fet com a mesura preventiva per garantir la seguretat de les persones.


Aquests anclatges hi són des que es va construir el centre, fa més de 20 anys. No hi ha cap dany estructural a l´edifici, ni hi ha perill que caigui, però no es pot garantir que no es trenqui cap més anclatge, amb el conseqüent perill per a les persones.


La Direcció de l´Hospital s´ha posat en contacte amb les famílies dels 76 avis residents. Aquells que puguin aniran amb les seves famílies i als que no, se´ls buscarà allotjament en altres centres residencials.  Des de la Conselleria d'Interior s´ha contactat amb la de Benestar Social perquè quedi garantida  l´assistència a tothom.  La consellera Anna Simó ha trucat personalment a l'alcalde de Canet  per coordinar plegats el reallotjament.


Aquesta és una mesura temporal, mentre s'està a l´espera de les anàlisis tècniques que es faran als pròxims dies.

nota del 2/11/05