Botķ que mostra/amaga menú lateral
Notícies
Els menors tutelats allotjats a Canet segueixen el seu pla de formaciķ i d´integraciķ social
PUBLICAT Dimecres, 24.07.2019
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrōnic

Formaciķ menors no acompanyats 2019Els joves del centre SPAAI Xatrac participen aquest juliol en diferents accions formatives amb l’objectiu de promoure el desenvolupament de competčncies socials, comunicatives i personals.

Concretament, a la Masoveria s’estā portant a terme el Programa de Primeres Oportunitats, que treballa l’apoderament dels joves en el seu projecte professional i vital. La formaciķ és promoguda pel Servei d’ocupaciķ de Catalunya (SOC) mitjanįant la Fundaciķ Intermedia. En aquest programa, adreįat en exclusiva als joves que migren sols, a més d’ensenyar-los les competčncies transversals bāsiques (llengua, matemātiques i coneixement de l’entorn i el medi) se’ls forma i orienta sobre el mķn laboral. Quan els joves acabin aquest programa tindran les competčncies necessāries per participar en el Programa Noves Oportunitats, també del SOC, adreįat a tota la poblaciķ jove. Enguany estan rebent aquesta formaciķ un total de 25 joves.

Paralˇlelament, el Consorci per a la Normalitzaciķ Lingüística, amb el finanįament de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania i la colˇlaboraciķ del Pla Territorial de Ciutadania i Immigraciķ del Consell Comarcal del Maresme, estā duent a terme una formaciķ de 90 hores de llengua catalana, al Centre de Recerca i Transferčncia de Tecnologia Tčxtil (CRTTT). Aquesta formaciķ acreditarā el mōdul A d'acollida. Aquesta formaciķ l’estan rebent un total de 25 joves.

A la vegada, el Servei d’Acollida Itinerant del Consell Comarcal del Maresme, estā duent a terme un curs de 16 hores de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic (mōdul C d'acollida) i en breu iniciarā un curs de coneixements laborals (mōdul B d'acollida) a un total de 29 alumnes. Ambdķs cursos es duen a terme al Centre Cívic i Cultural Vilˇla Flora.

Tots aquells joves que acreditin els tres mōduls d'acollida (A, B i C, amb un 75% mínim d'assistčncia en cada cas), ja sigui mitjanįant aquests cursos o mitjanįant el programa de Primeres Oportunitats, podran obtenir el Certificat del Servei de Primera Acollida, de la Generalitat de Catalunya, el qual els serā de molta utilitat a nivell jurídic, ja que constarā a l'informe d'integraciķ que facilita la renovaciķ de residčncia temporal.

Ajuntament: Ample, 11 - 08360 Canet de Mar
Tel. 937 943 940 - Fax 937 941 231
canetdemar@canetdemar.cat
^